Catalin Cismaru ramane lider dupa Trofeul Campulung Muscel

Evoluand pe un Mitsubishi Lancer Evo9 de Grupa N, Catalin Cismaru ramane in continuare lider si dupa cele doua etape desfasurate in acest weekend. Dupa ce a obtinut sambata a saptea victorie din cele noua etape desfasurate efectiv in acest sezon, Catalin a trebuit sa se multumeasca duminica doar cu locul al treilea in urma unui incident care putea avea urmari mult mai grave.

 

Dupa ce ani la randul pilotii din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop au evoluat pe celebrul traseu de pe Mateias, sezonul acesta, noii organizatori ai Trofeului Campulung Muscel au decis ca intrecerea sa aiba loc pe drumul ce face legatura intre Leresti si Cabana Voina.

 

Desi suprafata de concurs a fost una foarte buna, configuratia probei nu a fost una pe placul lui Catalin. In ciuda acestui lucru, el s-a impus la finalul etapei de sambata pentru a saptea oara in acest sezon la GrupaN. “Noul traseu de la Campulung Muscel este foarte scurt si are doar 3 kilometri. Personal nu-l consider potrivit pentru ca nu este foarte virajat iar vitezele care se pot atinge aici sunt prea mari.spunea Robot la incheierea festivitatii de premiere de sambata, unde a urcat pe prima treapta a podiumului de la Grupa N.

 

In etapa de duminica, chiar in timpul uneia dintre cele doua manse de concurs, in timp ce rula cu peste 130 km/h, Catalin a lovit un cauciuc care fusese scos de alti concurenti de pe interiorul virajului. “Sa eviti un obstacol la aceasta viteza este un lucru foarte periculos. Am fost la un pas de a iesi in decor. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce se putea intampla daca un pilot debutant patea acest lucru.declara Catalin Cismaru la finalul etapei de duminica.

 

Desi s-a clasat pe locul al treilea, pilotul bucurestean pleaca usor dezamagit de la CampulungMuscelsi nu poate sa uite deficientele in organizare. “Pe langa faptul ca am ratat victoria am mai avariat si masina. Desi pagubele nu sunt foarte mari, ele inseamna costuri care se aduna la un buget si asa destul de mare pe care trebuie sa-l ai chiar si in acest campionat. O simpla sarma intre cauciucurile de pe margine ar fi evitat aceasta situatie. La fel, poate nici arbitrii nu ar fi stricat sa fie mai atenti. Acum regret ca nu m-am oprit pe proba. Membrii federatiei trebuie sa inteleaga ca noi platim pentru a putea concura pe un traseu securizat si ca astfel de incidente nu trebuie sa se mai repete.a mai declarat Catalin Cismaru.

 

Urmatoarele doua etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta se vor desfasura, in premiera,la Paltinis, in judetul Sibiu, in perioada 21-23 septembrie. Catalin Cismaru este sustinut in acest sezon de catre DIGI, DIGI Sport, Romtam Construct, Hotel Miraj Poiana Brasov, Aquasara si Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

 

Credit foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro