Lucien Hora a dominat Trofeul Câmpulung Muscel 2012

Cu un spectaculos 1:28,733, obţinut într-o singură manşă de concurs, Lucien Hora a câştigat fără emoţii etapa a XI-a din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, desfăşurată sâmbătă la Câmpulung, pe traseul Lereşti- Voina. Ţinta sa a devenit obţinerea Trofeului Câmpulung Muscel, pe care organizatorii l-au oferit pilotului cu media cea mai bună a rezultatelor din cele două etape.

Pe Lola Formula 3000, Hora nu a avut probleme să se impună nici în etapa a XII-a, de duminică. O singură manşă de concurs a avut nevoie pentru a-şi adjudeca titlul cu noul record al traseului: 01:27,902.  

 

Paul Andronic şi-a terminat pe locul secund în manşa a doua, singura în care a concurat, reuşind în extremis să îşi rezolve problemele tehnice. Timpul său – 01:32,678 – nu a putut fi depăşit de Ovidiu Zaberca, el terminând pe trei la secţiunea Open. Chiar şi aşa, “Cangurul” a reuşit o performanţă excelentă la Trofeul Câmpulung Muscel.

 

Cea de a doua zi de competiţie de pe rapidul traseu Lereşti- Voina a consemnat şi o ieşire spectaculoasă din cursă a lui Emil Ghinea, care s-a răsturnat cu al său Renault 5GT Turbo. Din fericire, nu au existat victime, iar pilotul nu a păţit nimic. Bolidul însă, va avea nevoie de intervenţia echipei service.

 

Cel mai spectaculos de pe traseu a fost campionul naţional de raliuri en-titre Vali Porcişteanu, care a alergat ca deschizător cu maşina de stradă. Talentul, îndemânarea, dar şi faptul că ştia ceva mai bine traseul, după testele din primăvară, i-au permis pilotului argeşean să aibe o comportare pe traseu care a ridicat nivelul de adrenalină în rândul spectatorilor şi a “consumat gumele” de pe “Negruţa”.

 

Numerosul public de pe traseul Lereşti- Voina, circuit care s-a dovedit a fi unul rapid şi tehnic şi spectaculos, i-a răsplătit cu aplauze pe cei 70 de piloţi care au luat startul.

 

„Trofeul Câmpulung Muscel 2012”, organizat de Clubul Sportiv Brothers Motorsport pe traseul Lereşti- Voina a fost promovat în cadrul celei de a VI-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

 

Organizatorii ţin să mulţumească tuturor partenerilor şi sponsorilor acestui eveniment.