Avia Motors & Alto Syncro termina in forta sezonul 2013

  • Prima pozitie la grupa automobilelor diesel si un loc pe podium la clasa H3

          dupa o batalie cu Florin Rosca si Mihai Beldie Jr pe parcursul anului 2013

  • Podium la categoria automobilelor cu doua roti motrice pentru Andrei Mitrasca la Alba Iulia

  • Tanara speranta, Radu David, arata inca o data potentialul Skodei Fabia RS TDI

 

Cea de-a opta etapa din 2013 a Campionatului National de Viteza in Coasta a avut loc la Alba Iulia. Echipa Avia Motors & Alto Syncro pleca spre “Orasul Unirii” avand ca obiectiv sustinerea unui pilot tanar si a sportivului “de serviciu” Andrei Mitrasca. Radu David, cu o varsta de numai 18 ani, obtinea un wild card in urma performantelor obtinute in raliuri si la slalom paralel. El urma sa concureze cu Skoda Fabia RS TDI impotriva unui lot extrem de puternic de debutanti dar si sa confirme talentul sau in variatele discipline ale motorsportului.

 

Andrei Mitrasca avea misiunea imposibila de a-l invinge pe localnicul Mihai Beldie Jr, pe “constantul” Florin Rosca si pe oricine urma sa se inscrie la clasa H3 pentru a-si recupera locul pe podiumul clasei si pentru a castiga categoria automobilelor diesel. 

 

Sortii au fost de partea lui Andrei care a reusit cel mai bun concurs din anul 2013 si si-a adjudecat victoria la H3 fiind chiar prezent pe podiumul automobilelor cu doua roti motrice.

 ibizaalba

Am venit la Alba cu gandul sa incerc mai degraba sa speculez o greseala din partea celorlalti. Am avut un an mai putin satisfacator in care nu am fost la potential in nicio etapa. Nu stiu ce s-a intamplat aici dar m-am mobilizat si am tras cu un avant pe care nu l-am avut de mult. Sunt foarte fericit ca am terminat in forta anul si ii felicit pe Mihai Beldie Jr si pe Florin Rosca pentru sarguinta cu care m-au combatut de-a lungul anului” a spus Andrei la Alba Iulia.

 

Radu David a inceput cu aplomb ziua de calificari si a terminat mansele pregitatoare cu al treilea timp la categoria debutantilor. Din pacate, duminica, dorinta de a concura cu bolizi mult mai puternici l-a fortat sa abordeze un viraj prea curajos si a abandonat in prima mansa de concurs. Cu toate acestea, echipa s-a declarat multumita de timpii realizati de tanarul sibian caruia ii prevede un viitor mare in motorsport.

 alba5

Am avut o sansa pe care nici nu o visam. Sa fiu invitat de o echipa puternica sa pilotez la o etapa nationala de coasta. Imi pare nespus de rau ca le-am tradat increderea in mine. Fabia a mers excelent si am invatat probabil mai multe din accidentul acesta decat as fi invatat printr-o victorie. Sper ca pe viitor sa pot reveni in campionat.” a declarat Radu la finalul intrecerii

 

Odata cu finalul sezonului 2013, echipa Avia Motors & Alto Syncro incheie doi ani extraordinari. Doar in 2013 Skoda Fabia RS TDI pregatita de dealerul bucurestean a fost pilotata de opt piloti diferiti printre care George Vintila, Dan Girtofan, Marian Dragulescu sau Monica Iagar. In plus, Andrei Mitrasca aduce echipei Avia Motors & Alto Syncro cel de-al doilea titlu, dupa cel al clasei H4 de anul trecut.