Emil Ghinea, asaltul redutei Rânca

  • Emil Ghinea, locul 1 la clasa H3 în Cupa Gorjului
  • Primele puncte acumulate din campionat la clasa H şi la 2 roţi motrice
  • Victoria pilotului Emil Ghinea confirmă potenţialul, seriozitatea şi determinarea acestuia

01Emil_Ghinea_Ranca.byValiIovi.autostiri.ro

Cupa Gorjului, a doua etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, desfăşurată în perioada 18-19 mai la Rânca, a consemnat revenirea pilotului Emil Ghinea în panoplia învingătorilor.

 

Dupa eşecul din prima etapă de la Braşov, tensiuni şi dezamăgiri, Emil Ghinea revine în forţă şi câştigă la clasa H3 şi acumulează primele puncte din campionat la clasa H şi la 2 roţi motrice.

 

Marele Premiu al Oraşului Braşov, prima etapă din acest sezon, rămâne una dintre cele mai frumoase competiţii. Din păcate pentru mine şi echipa mea, Kremsmueller Rally Team, am început anul cu probleme tehnice. La Braşov parcă am fost urmărit de neşansă, deşi înaintea sezonului am lucrat foarte mult la “Portocala mecanică”. Un amortizor spate s-a spart, pompa de frână a cedat, rulmentul stanga faţă s-a spart şi totul a culminat cu un piston spart şi cedarea turbinei. Asta pe langă problemele legate de ţinuta de drum a maşinii ,” a mărturisit îngândurat Emil Ghinea înaintea startului de la Rânca.

 

Prima zi din Cupa Gorjului a fost de bun augur pentru pilotul Kremsmueller Rally Team. La volanul “Portocalei mecanice” Emil Ghinea a reuşit să uite necazurile precedente. Locul 1 adjudecat în antrenamente a confirmat apetitul pentru performanţă al tânărului pilot din Mangalia.

02Emil_Ghinea_Ranca.byValiIovi.autostiri.ro

“Sunt lucruri în viaţă pe care nu le înveţi decât prin descoperire sau din greşeli. După o altă revizie serioasă a maşinii înaintea acestui concurs, am abordat recunoaşterile şi antrenamentele cu multă determinare şi interes. Am fost atent la fiecare detaliu mecanic sau tehnic. Nea Jean şi mecanicul VEVE şi Vlad Pescaru au reuşit să-mi pregătească maşina conform solicitărilor mele. Ţinuta de drum a acesteia a fost foarte bună şi nu am mai avut probleme,” a menţionat Emil Ghinea.

 

Victoria pilotului Emil Ghinea la clasa H3 din Cupa Gorjului confirmă potenţialul, seriozitatea şi determinarea acestuia.

 

După ploaia din sufletul meu de la Braşov, la Rânca soarele a răsărit şi mi-a readus zămbetul. Traseul din Cupa Gorjului este unul dintre preferatele mele. Este un traseu complex, tehnic dar şi de viteză, solicitant. Am tratat cu multă seriozitate etapa de la Rânca. Mi-am impus un ritm şi un anumit grad de solicitare fără să-mi asum riscuri,” a mai precizat Emil Ghinea.

 

După etapa de la Rânca, Kremsmueller Rally Team ocupă locul doi în clasamentul general pe echipe.

 

Pilotul Emil Ghinea mulţumeşte în mod special firmei SC Kremsmueller Romania SRL, lui nea Jean şi “VV”, familiei şi tuturor celor care îi sunt alături. Aceleaşi gânduri bune se îndreaptă spre cei care-i susţin participarea în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2013: Zorile Store, Edymax Motors, Primăria Mangalia, Corsa hotel Mangalia, Jean Pescaru Racing, SC.Cucor S.R.L. şi nu în ultimul rând Speed Wash Team Mangalia.

 

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se va desfăşura în Judeţul Braşov, la Teliu, în perioada 8-9 iunie.