Lucien Hora, o nouă victorie la Trofeul Câmpulung

Cu un spectaculos 1:26.793, obţinut într-o singură manşă de concurs, Lucien Hora a câştigat fără emoţii etapa a VI-a din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, desfăşurată sâmbătă la Câmpulung, pe traseul Lereşti- Voina. Astfel, reşiţeanul îşi păstrează titlul obţinut anul trecut şi îşi trece în palmares şi laurii de campion al celei de a doua ediţii a Trofeului Câmpulung Muscel. 

 

Pe Lola Formula 3000, Hora nu a avut probleme să se impună pe circuit duminică, campionul reuşind cei mai buni timpi şi la antrenamentele de sâmbătă.  Hora a reușit de fiecare dată să-și îmbunătățească rezultatul, ajungând la final, în ultima urcare de concurs la 1:26.793, timpul de referință absolut al weekend-ului, iar cu această victorie, a sărit pe prima treaptă a clasamentului general, cu două etape înainte de final. Andrei Dumitrescu s-a clasat pe locul al doilea, iar Ovidiu Zaberca a mai reușit un podium, ajungând al doilea în clasamentul general.

 

Câmpulungeanul Norris Mageanu a fost imbatabil pe traseul de la Lerești, obținând  primul success al sezonului la Grupa N, unde l-a surclasat pe liderul clasamentului general, Edu Stan.
 
 
La debutul său în competițiile oficiale, campioana la sărituri Monica Iagăr a reușit să urce pe podium la clasa sa, Diesel.
 Armando Battocchi a obținut o nouă victorie lejeră în intrecerea mașinilor cu două roți motrice,  pe al său FERRARI 308 GTB.
 
 
Din cei 82 de competitor înscriși, 78 au participat la antrenamente. La cursă nu au mai intrat decât 74, după mai multe abandonuri.
 
 
Vremea frumoasă i-a imbiat pe pasionații sportului cu motor pe traseu, forțele de ordine estimând o prezență de aproximativ 5000 de spectatori.
 
 
Vali Porcișteanu, show total. Cel mai spectaculos de pe traseu a fost campionul naţional en-titre Vali Porcişteanu, care a alergat ca deschizător cu maşina de stradă. Talentul, îndemânarea, dar şi faptul că ştia ceva mai bine traseul, i-au permis pilotului argeşean să aibe o comportare pe traseu care a ridicat nivelul de adrenalină în rândul spectatorilor şi a “consumat gumele” de pe “Negruţa”. Porcișteanu nu s-a dat înapoi de la a face spectacol nici măcar la coborâre.
 
 
Organizatorii își cer scuze concurenților de la clasa A4, care, dintr-o eroare neintenționată, nu au fost premiați.
 
lucien_hora_finish
Clasament
Clasament:
1. Lucien Hora        2:53.966
2. Andrei Dumitrescu  +4.609
3. Ovidiu Zaberca     +9.016
4. Armando Battocchi  +11.596
5. Norris Mageanu     +17.111
6. Eduard Stan        +19.323
7. Dudu Senchea       +20.698
8. Cosmin Dragnea     +21.609
9. Mircea Padurean    +23.830
10.Radu Fenyo         +26.652  
 
 
Trofeului Câmpulung Muscel 2013 a fost organizat, sub egida FRAS, de Brothers Motorsport, în parteneriat cu CJ Argeş şi Primăria Câmpulung, şi cu susţinerea Primăriei Lereşti, SILDVB, Pasteur Caroseria, DJTS Argeş, Toyota România, Pentarom, Kilicom Tractări Auto, Magic Safe Security!