Duelul grupei N continuă la Trofeul Teliu

Cum nu s-a întâmplat de foarte mult timp în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, lupta pentru titlul de campion național absolut este una foarte disputată. Deși Paul Andronic are un avans de peste 20 de puncte în fața urmăritorilor Ovidiu Zaberca și Lucian Răduț, cele trei etape rămase în acest an pot încă răsturna ierarhiile, ținând suspansul până la final.

 
Rezultate și mai strânse întâlnim în celelalte categorii. Șefia grupei N este disputată de Raul Rikardo Szene și Alexandu Mitroi, cei doi fiind despărțiți înainte de Trofeul Teliu de doar 3 puncte. Ambii piloți vin după un sezon 2014 incomplet, cu câte trei participări pentru fiecare în campionatul autohton de viteză în coastă. 

Alexandru Mitroi foto: Rally Cow
Alexandru Mitroi foto: Rally Cow

Deși nu a luat startul la Râșnov în etapa de debut a acestui an, Raul Szene a câștigat la Straja, cei doi piloți fiind la egalitate de puncte după primele două etape. Cupa Gorjului a fost adjudecată de Ion Nicolae iar podiumul grupei N a fost completat de Alexandru Mitroi, respectiv Raul Szene. Mitroi a fost însă devansat de Szene în clasamentul grupei N în urma cursei de la Sinaia. Etapa prahoveană a fost adjudecată de Cosmin Săliștean, acesta fiind urmat de Szene, Nicolae și Mitroi.

 

Spiritul de competiție este bun și cred că ne ajută pe amândoi să evoluăm și să dăm tot ce putem la fiecare etapă” a declarat Raul Szene despre duelul cu Alexandru Mitroi din vârful grupei N. Trofeul Teliu, ce se va desfășura în weekend-ul 29-30 august, va oferi un nou episod din lupta pentru titlul grupei. Înscrierile concurenților la Trofeul Teliu se fac până în data de 20 august.

Sâmbătă, 29 august, sunt programate trei runde de recunoașteri și trei runde de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va decide ordinea de start pentru manșele de concurs. Cele două “urcări” de concurs vor avea loc duminică, 30 august, de la orele 13:15, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloții vor mai avea la dispoziție încă două runde de recunoașteri.

 

Trofeul Teliu se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliție Rutieră a județelor Brașov și Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov și al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brașov. Asistența medicala este asigurata de Apel One Med.

 

Consiliul Local și Primăria Teliu susțin Trofeul Teliu în calitate de parteneri pricipali. Partenerul evenimentului: Pro X. Parteneri media: Kiss FM, Zile & Nopți, Autorally.ro

 Clasament Grupa N după primele 4 etape CNVC Dunlop 2015:
 1. Raul Rikardo Szene – 68 puncte
 2. Alexandru Mitroi – 65 puncte
 3. Cosmin Săliștean – 49
 4. Ion Nicolae – 48 puncte
 5. Andrei Cașcaval – 28 puncte

Program Trofeul Teliu 2015
Program Trofeul Teliu 2015