Emil Nestor a câștigat Cupa Cheile Grădiștei

O diferență de 0,076 secunde a decis câștigătorul celei de-a doua etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019, marcând finalul perfect al unul weekend de cursă complet. Emil Nestor a obținut în premieră victoria în clasamentul OPEN, adjudecandu-și Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL. În prima manșă de concurs, Nestor a fost mai rapid decât Lucien Hora cu 1,261 secunde, dar s-a clasat doar al treilea în manșa secundă, pierzând 1,185 secunde față de timpul lui Hora. Însă rezultatul i-a fost suficient pentru a urca pentru prima dată pe cea mai înaltă treaptă a podumului general. Lucien Hora a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund, podiumul fiind completat de Costi Stratnic.

În acest weekend, s-a desfășurat în zona Moieciu din județul Brașov, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Traseul foarte frumos, vremea superbă și spectatorii veniți în număr mare au oferit cadrul perfect pentru runda inaugurală a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL. Cei peste 80 de piloți aflați la start au oferit spectacol prin evoluțiile lor, rezultatele finale fiind foarte interesante.

 

Emil Nestor a reușit o evoluție excelență în prima manșă de concurs, stabilind timpul de referință al acestui weekend, 1:46,514. La volanul unui prototip Norma M20 FC, Nestor a fost mai rapid cu 1,261 secunde decât Lucien Hora și al său monopost Lola B99/50. Parcurgerea manșei finale de către ultimii concurenți aflați la start a fost decalată cu mai multe minute după ce mașina de concurs a lui Bogdan Cuzma a avut probleme tehnice. În runda a doua de concurs, Nestor a fost mai lent cu peste 4 secunde decât în cea precedentă, mașina sa alunecând puternic într-unul dintre viraje. Dar și Hora a pierdut timp în manșa finală, victoria revenindu-i lui Emil Nestor.

 

Nu mă așteptam la acest rezultat. Într-unul din acele de păr am alunecat pe urmele de ulei lăsate de un alt concurent dar, cu mare noroc, am terminat tot pe primul loc. Sunt foarte bucuros!” a declarat Emil Nestor la finalul cursei. Lucien Hora a încheiat al doilea, însă se menține pe primul loc al clasamentului general CNVCD.

 

Și ultimul loc pe podium a oferit un duel foarte frumos, o confruntare care ar părea inedită pentru cei care nu urmăresc această întrecere, între un Ferrari și o Dacia. Mihai Leu (Ferrari 458 ChallengeEvo) era al treilea după prima rundă de concurs, cu un avans de 0,389 secunde în fața lui Costi Stratnic (Dacia STCC). Însă Stratnic și-a îmbunătățit timpul în runda finală, în timp ce Leu nu a reușit să facă acest lucru. Așadar, Dacia a învins Ferrari-ul, Costi Stratnic urcând pe ultima treaptă a podiumul clasamentului general iar Mihai Leu terminând al patrulea.

 

Unul dintre pretendenții la primul loc și cel mai rapid pilot al zilei de sâmbătă, Lucian Răduț, a abandonat cursa după ce a greșit în prima manșă de concurs, ieșind în decor. Dani Oțil și-a continuat evoluția bună și la Cheile Grădiștei, terminând al cincelea în clasamentul general și demonstând că adaptarea la prototipul Radical SR4 este tot mai bună. Unul dintre remarcații etapei este Aurelian Andronache, cel care s-a obișnuit foarte repede cu noul traseu și care a ocupat în final a șasea poziție a clasamentului general. Participând la Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL ca parte a pregătirii pentru campionatul de raliuri, Costel Cășuneanu a progresat vizibil pe parcursul weekendului, încheind al șaptelea în clasamentul OPEN. Cu o Skoda Fabia R5, Cășuneanu s-a duelat pentru această poziție cu un alt pilot care a impresionat aici, Elias Răduță (Mercedes Benz 190 Evo 2). În final, diferența dintre cei doi a fost de doar 8 miimi de secundă!

 

Cu un Mitsubishi Lancer Evo IX care a suferit schimbarea turbinei cu doar două zile înainte, Călin Făgădar a avut evoluții bune sâmbătă, însă a lovit ușor mașina pe urcarea finală a antrenamentelor. În clasamentul final al cursei, Făgădar a încheiat al nouălea, în fața campionului en titre, Andrei Dumitrescu (Tatuus).

 

Călin Manițiu a dominat grupa N pe parcursul acestui weekend însă diferențialul spate al SubaruluiImpreza a cedat pe prima urcare de concurs, forțându-l pe acesta să abandoneze. Au rămas ceilalți doi brașoveni să se dueleze pentru laurii acestei grupe, Alexandru Mitroi (Mitsubishi Lancer Evo X) și Octavian Ciovică (Mitsubishi Lancer Evo IX). Mitroi a fost mai rapid cu peste o jumătate de secundă în prima manșă de concurs, însă a pierdut două secunde și jumătate în manșa secundă, Octavian Ciovica obțînând victoria grupei N.

 

La volanul Skodei Fabia cu care ne-a obișnuit în ultimele sezoane, Andrei Șerban s-a impus categoric în categoria 2 Roți Motrice (F2), devansându-l pe principalul său rival, Septimiu Mărghitaș (Seat Leon), în ambele manșe de concurs. Mărghitaș  s-a clasat al doilea și în grupa A, în urma învingătorului George Crețu (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Dragoș Savloschi (BMW 330CD) a câștigat categoria destinată mașinilor diesel iar Radu Benea (Peugeot 208) pe cea a debutanților.

 

Așa cum ne-a obișnuit, Cătălin Cedric Ghigea și-a adjudecat trofeul destinat automobilelor istorice. Frumoasa Alfa Romeo Turbodelta pilotată de Ghigea a ținut la mare distanță urmăritoarele sale, alte două mașini încântătoare, Volkswagen-ul Golf MK1 la al cărui volan s-a aflat Dorin Alexandrescu și BMW-ul 1602 “strunit” de Adrian Bortica.

 

Clasamente Cupa Cheile Gradistei

 

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop se va desfășura în 8-9 iunie, pe traseul ce urcă din Brașov în Poiana Brașov.

 

Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL a fost organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Cheile Grădiștei S.R.L., sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a fost susținută de TOTAL România, PRO-X, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT în calitate de parteneri principali.

 

Parteneri oficiali: TESS Brașov – Dealer Volkswagen, OMNIASIG, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY, APEL ONE MED, ANGELLI, TURBOCAR SERV, INFINITY TROPHY.

 

Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL  a fost sprijinită de Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Brigada Mobilă de Jandarmi Brașov.