Publicitate

Cea de a II-a editie a Trofeului Sinaia Forever”, in cadrul careia s-au desfasurat etapele a VII-a si a VIII-a din Campionatul Naţional de Viteza in Coasta Dunlop 2010, a ajuns la final. In ambele etape victoria i-a revenit lui Lucien Hora, la volanul unui monopost Lola F3000. Titi Aur, castigatorul primei editii a trofeului, a terminat pe locul secund, urmat vineri de Silviu Dumitrescu, iar duminica de Paul Andronic.

Etapa de duminica s-a bucurat si de prezenta domnului Calin Popescu Tariceanu, care a concurat pe o masina istorica, Lancia Fulvia.

 Cel mai mult ma bucur ca a fost foarte multa lume, hotelurile si pensiunile au avut multi turisti. Au fost in jur de 12.000 de turisti. Au venit spectatori la eveniment, nu numai din Sinaia, ci de pe toata Valea Prahovei. Imi doresc ca Trofeul Sinaia Forever sa devina o traditie. Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat, in special voluntarilor si autoritatilor, dar nu in ultimul rand pilotilor care au participat intr-un numar record la aceste doua etape.”, a spus Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

Claudiu David, director organizatoric a declarat: O cursa incendiara! Ne-am bucurat impreuna cu spectatorii de un regal automobilistic la Sinaia. In cele doua zile de concurs am avut soare si traseul uscat, ploaie torentiala si traseu ud, iar pe final un traseul foarte dificil cu portiuni atat uscate, cat si ude. Pentru concurenti, sunt convins ca pe langa configuratia traseului, aceste „ingrediente” au insemnat un mod de departajare in plus.

Am avut mari emotii mai ales duminica, atunci cand au fost foarte multi spectatori pe traseul de concurs si o parte dntre acestia nu au ascultat indicatiile oamenilor de ordine. Dumnezeu ne-a ajutat sa terminam concursul fara evenimente, dar pe viitor trebuie sa gasim solutii mai bune de a tine spectatorii in zonele sigure pentru ca in Romania asa cum o stim cu totii foarte multa lume nu respecta reguli de nici un fel, nici chiar atunci cand viata lor este pusa in pericol.

Pe de alta parte, am avut interventii cu masinile de tractare, cu pompierii atunci cand turbina masinii lui Titi Aur s-a spart, iar bucati din aceasta au fost aruncate pe evacuare intr-un balot de paie care proteja o teava de gaze. Am fost pregatiti foarte bine si am intervenit foarte repede astfel incat incendiul a fost stins foarte rapid.

Multumesc tuturor celor implicati: membrilor Clubului Sportiv Autosport Fair Play, domnului primar pilot Vlad Oprea, echipei Primariei Sinaia, autoritatilor locale, volundarilor, oficialilor, Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, ofiterilor de presa, concurentilor si nu in ultimul rand spectatorilor si locuitorilor orasului Sinaia, in special cei de pe traseul de concurs.”

Ofiteri de presa

Raluca Magdas                                                                       Madalina Rosu

Media Board                                                                           Primaria orasului Sinaia

Comentarii

comentarii

Publicitate

Motorsportnews.ro