Campionatul National de Drift al României – Runda 1

Formula Drift 1 – FD1 Championship si GTT Drift Championship au semnat in luna Februarie 2012 un Protocol care prevede organizarea împreuna a Campionatului National de Drift al României – C.N.D.R. 2012. Prima etapa va avea loc in perioada 7-8 aprilie 2012, pe o portiune din circuitul stradal Bucharest GP.

Dupa experienta anilor trecuti in organizarea campionatelor de drift naționale si a unor etape din campionatele europene in parteneriate cu cei mai mari organizatori din Europa, FD1 Championship si GTT Drift Championship, si-au unit fortele intr-un parteneriat cu scopul organizarii unuia dintre cele mai puternice campionate nationale de profil. Circuitul stradal Bucharest GP pe care in anii 2007 si 2008 au fost organizate curse FIA GT si Formula 3 British iar in octombrie 2011 Drift Grand Prix of Romania eveniment organizat de FD1 la care au participat toti campionii Europei, s-a dovedit ideal pentru competitiile de drift, deopotriva pentru piloti si spectatori. De departe cel mai spectaculos sport cu motor, driftul atrage aproape fara efort, pasionati de masini, simpatizanti sau simpli privitori.

Peste 3o de piloti vor lua startul la C.N.D.R. intr-o cursa incendiara, unde curajul si maestria pilotilor nu se masoara in secunde, ci in spectaculozitate. Cel putin cinci debutanti isi vor da primul examen, roata la roata cu drifterii mai experimentati. Cel mai tanar pilot din campionat, nu are inca permis de conducere, fiind in vârsta de17 ani. Varsta nu l-a impiedicat sa ocupe locul 5 in GTT Drift Series 2011. Acesta se va bate de la egal la egal cu ,,greii” de origine romana ai driftului international unul dintre ei fiind Marius Mitrache, singurul roman calificat in Top 16 la Drift Grand Prix of Romania 2011, eveniment care din 2012 va purta numele de Drift Nations Cup.