Motocrosul românesc ia un restart prin Dementor Motocross Cup

  • Prima cupă privată de motocross din România;
  • 2 motociclete KTM 2012 oferite ca premii micilor piloţi, SX 50 şi SX 65, premii şi cadouri pentru sportivi;
  • Şase etape găzduite de cele mai bune circuite de motocross ale ţării;
  • Şase clase de participanţi: 50, 65, 85, MX2, MX1, Amatori, Veterani, sportivi de la 6 la 60 de ani;
  • Target de 5.000 de spectatori per cursă;

 

Dual Racing Team şi Top Cross TCS, două dintre cele mai titrate cluburi de motocros ale României  îşi propun să creeze extra-valoare într-unul din cele mai spectaculoase şi mai riscante sporturi cu motor prin organizarea unei cupe, care să-i reunească la startul a cinci etape pe cei mai talentaţi si mai motivaţi piloti de motocros din România şi din ţările vecine.

 

Dementor Motocross Cup se va desfăşura de-a lungul acestui sezon pe cele mai bune circuite de motocross ale României – Ciolpani, Prundu, Bucureşti A1, Zărneşti şi Miercurea Ciuc, propunându-şi să demonstreze că în ciuda perioadei mai puţin faste pe care o traversează sporturile cu  motor, şi în ţara noastră se poate desfăşura o competiţie care să respecte un concept unitar şi profesionist de organizare şi promovare, care sa aducă un număr important de spectatori la curse şi să atraga noi sportivi din rândul tinerilor şi copiiilor. De altfel, cele două mari premii ale competiţiei au fost gândite tocmai pentru a se veni în sprijinul generaţiilor viitoare de sportivi, două motociclete KTM, 50 SX şi respectiv 65 SX, puse la bătaie pentru micuţii piloti ce  aleargă la clasele mezine, mulţi dintre ei cu mari sacrificii din partea unor părinţi pasionaţi.

 

O alta noutate importantă adusă de Dementor Cup este organizarea fiecărei etape pe parcursul unei singure zile, ceea ce permite sportivilor şi echipelor să îşi reducă la jumătate costurile de participare la curse,  asigurând şi un caracter mai dinamic curselor pentru publicul spectator. Acest lucru este posibil doar datorită experienţei organizatorice a cluburilor Top Cross TCS şi Dual Racing Team, care au în portofoliu etape de campionat mondial, european si naţional şi sunt responsabile pentru apariţia si operarea circuitelor de motocros Ciolpani, Prundu si Bucureşti A1, operaţiune în care este implicat constant Greg Atkins, designerul circuitelor din Campionatul Mondial de Motocross.

Implicarea acestor două cluburi în motocros s-a văzut şi prin rezultatele obţinute de Adrian şi Julian Raduţă, doi piloţi etalon ai acestui sport, Adrian fiind dublu campion est-european la cea mai dificilă clasa, MX1. Iar dacă taxele de participare sunt mai degraba simbolice, premiile oferite  primilor trei sportivi care vor castiga fiecare etapă în parte, dar şi primilor trei piloti din clasamentul general după cele cinci etape ale Cupei Dementor vor fi substanţiale.

 

Sportul evoluează, motocicletele evoluează, tehnica de pilotaj evoluează. Noi ne propunem să punem sportivii pe primul plan, oferindu-le un atât un concept unitar de organizare, cât şi circuite cu elemente tehnice moderne care reprezintă o provocare din punct de vedere al pilotajului, oferind în acelaşi timp şi un nivel de siguranţă superior”, spune Ciprian Popescu, fondatorul clubului Dual Racing Team.

 

Calendar Dementor Motocross Cup

 

21 aprilie, Prundu, judeţul Giurgiu

19 mai, Gorgota-Ciolpani, judetul Ilfov

30 iunie, Militari A1, Bucureşti

28 iulie, Miercurea Ciuc, judeţul Harghita

29 septembrie, Zărneşti, judetul Braşov

27 octombrie, Prundu, judeţul Giurgiu