Daijiro Yoshihara noul campion din Formula Drift

Probabil cel mai cunoscut campionat de drift la nivel international si-a desemnat duminica, 9 octombrie, campionul din acest an. 8 ani de perseverenta i-au fost necesari japonezului Daijiro Yoshihara pentru a fi incununat campion in Formula Drift. Clasarile in top 5 la finalul sezoanelor din ultimii ani erau dovada faptului ca Yoshihara este un pilot valoros, care poate urca pe prima pozitie a podiumului.

credit foto: JMartinez

Sase piloti porneau cu sanse matematice de a deveni campioni, inainte de ultima etapa a acestui sezon de la Irwindale. Yoshihara pornea din pozitia de favorit cu 18.75 puncte avans in fata lui Justin Pawlak aflat in fata celui mai bun sezon al sau de pana acum. Darren McNamara, Chris Forsberg, Matt Powers si Ryan Tuerck completau lista pilotilor pretendenti la titlu. Lupta stransa si spectacolul oferit au facut ca evenimentul de la Irwindale sa se desfasoare cu casa inchisa.

 

Tyler McQuarrie si-a trecut in cont victoria in aceasta runda, iesind castigator din duelul cu Rhys Millen. Chris Forsberg campionul editiei 2009 si-a asigurat ultima treapta a podiumului invingandu-l pe Darren McNamara in finala mica si totodata termina campionatul pe locul trei in clasamentul general.

 

Daijiro Yoshihara, care piloteaza un model Nissan Silvia S13, declara dupa castigarea titlului: “Este un sentiment placut si un vis devenit realitate. In sfarsit cei opt ani de pilotaj au adus recompensa asteptata. Datorez foarte mult echipei mele si sponsorilor.”