Formula Drift – Daijiro Yoshihara recidiveaza cu victorie in Atlanta

Pe parcursul acestui weekend s-a desfasurat in Atlanta cea de-a doua etapa din, campionatul profesionist de drift din Statele Unite, Formula Drift. Ca de fiecare data, evenimentul ce are loc in Atlanta, a avut o insemnatate deosebita pentru toti cei implicati in acest sport, acesta fiind locul unde Formula Drift isi are inceputurile. La prima vedere traseul de la Braselton poate parea unul foarte usor insa in realitate traseul este unul foarte tehnic, multi piloti de top cazand victime ale acestui traseu.

 

Vineri a fost ziua calificarilor si cei care au obtinut punctajul cel mai mare au fost Conrad Grunewald calificat pe prima pozitie in top 32 la fel ca in etapa anterioara de la Long Beach, iar pe locul secund Ryan Tuerck ambii alergand cu masini Chevrolet Camaro. Din pacate se pare ca Grunewald se descurca perfect doar in calificari, iar atunci cand vine vorba de dueluri prestatia sa nu este la fel de buna el nereusind nici de aceasta data sa treaca in top 16. Totusi cel care la eliminat pe Grunewald, John Russakoff s-a dovedit a fi revelatia etapei, el ajungand pana in semifinale, la volanul masinii sale Toyota AE86. In drumul sau catre semifinala Russakoff a trecut si de campionul din 2009 Chris Forsberg pe care l-a invins in sferturile de finala  dupa ce Forsberg a pierdut aderenta Nissanului 370z.

 

Justin “JTP” Pawlak venea cu moralul ridicat la Atlanta, dupa ce in prima etapa s-a clasat pe cea mai inalta treapta a podiumului, insa un “spin” facut in lupta cu Darren McNamara colegul sau de la echipa Falken Tire, i-a oprit parcursul in acesta etapa in faza sferturilor.

 

Vaughn Gittin Jr. venea la aceasta etapa avid dupa victorie dupa ce in etapa anterioara ratase calificarea in top 32, insa a avut ghinionul de a-l intalni in sferturile de finala pe Daijiro Yoshihara nimeni altul decat castigatorul de anul trecut al acestei etape. Am avut astfel parte de o reeditare a finalei de anul trecut si de aceasta data invigatorul a fost acelasi Daiji Yoshihara la volanul Nissan-ului Silvia S13.

 

Daiji a incheiat repede socotelile cu Russakoff in semifinala pentru a-l intalni in finala pe Darren McNamara. Cei doi au avut un parcurs bun fara greseli, insa asa cum era si normal unul s-a descurcat mai bine decat celalalt si astfel Daijiro a reusit sa se impuna din nou in etapa din Atlanta devenind astfel lider al clasamentului general.

 

Locul 3 i-a revenit lui Toshiki Yoshioka revenit in acest an in campionatul american de drift la volanul unui Nissan Silvia S13 cu fata de S15. El a reusit sa il invinga in finala mica pe John Russakoff ambii cu o prestatie foarte frumoasa.

 

Urmatoarea etapa va avea loc in perioada 3-4 iunie cand Formula Drift va invada sudul Floridei pe circuitul Palm Beach International Raceway.

 

Clasament general dupa etapa a II-a 

1. Daijiro Yoshihara  194 pct

2. Justin Pawlak 164 pct  

3. Matt Powers 151 pct 

4. Darren McNamara 148 pct  

5. Chris Forsberg 134 pct

6. Ryan Tuerck 127 pct

7. Fredric Aasbo 116.5 pct

8. Tyler McQuarrie 115 pct

9. Walker Wilkerson 111.25 pt

10. Matt Waldin 110 pct

……..

12. Conrad Grunewald 102 pct

……..

21. Vaughn Gittin jr. 63 pct