Toyota GT 86 ia cu asalt competitiile de drift

Subaru BRZ/ Toyota GT 86/ Scion FR-S este noul model aflat pe val in lumea driftului. Aparut in 2012 modelul a acaparat imediat atentia pilotilor si echipelor de drift si se pare ca acesta va reusi cu succes sa duca mai departe numele strabunicului sau Toyota AE 86.  

In Europa cei de la Speedhunters au pregatit deja un astfel de model pentru drift avand sub capota un motor 2JZ-GTE imprumutat de la sora mai in varsta Toyota Supra. Puterea obtinuta este de 661 CP si 872 NM, iar in acest moment se asteapta o varianta mai dopata de 1000CP si 999NM. Modelul si-a facut deja debutul in Europa, Norvegia, in mainile lui Fredric Aasbo pilot in Formula Drift. Suspensia este asigurata de cei de la KW, iar Advanced Clutch Technology au echipat modelul cu un ambreiaj cu triplu disc si o volanta custom pentru o cutie de viteze cu patru trepte. 

 

In Japonia, pilotul cu state vechi de plata in D1GP, Ken Nomura a finalizat modelul 86 cu care va alerga in D1 GP incepand cu anul viitor. El il urmeaza astfel pe colegul sau Tetsuya Hibino care a schimbat Toyota sa AE86 pentru noul model 86 in acest an.

Peste ocean campionul 2011 din Formula Drift Daijiro Yoshihara va schimba Nissan-ul S13 incepand cu 2014 atunci cand locul ii va fi luat de Subaru BRZ. Modelul urmeaza a fi construit de echipa sa SPD Metalworks pe parcursul anului 2013 urmand a debuta in mainile lui Yoshihara in sezonul 2014. Inca nu se cunoaste motorizarea care va echipa modelul daca acesta va fi un motor turbo sau V8, campionatul american fiind recunoscut pentru trendul pe care l-a impus cu folosirea motoarelor V8.

 

[nggallery id=339]