Hamilton castiga in Malaezia

Pilotul britanic al echipei Mercedes a castigat Marele Premiu al Malaeziei, dupa o cursa complet dominata de acesta. Hamilton a fost urmat pe podium de colegul sau, Nico Rosberg, si de actualul campion mondial, Sebastian Vettel.

F12014GP02MYS_JK1532431

Startul a fost probabil cel mai interesant moment al zilei. Sebastian Vettel nu a inceput cursa atat de bine, pierzand doua pozitii, fiind depasit de catre Nico Rosberg si Daniel Ricciardo. Debutul cursei nu a fost lipsit de incidente: Kevin Mangussen la acrosat din spate pe Kimi Raikkonen, cauzandu-i acestuia din urma o pana pe pneul dreapta-spate, iar Jules Bianchi a avut un contact cu monopostul lui Pastor Maldonado, in virajul cu numarul 4.

 

Clasati pe primele doua locuri, Lewis Hamilton si Nico Rosberg (care au obtinut prima dubla pentru Mercedes din 1955 in Marele Premiu al Italiei) au avut aceeasi strategie cu trei opriri: inceput pe medium, schimb de inca doua ori pe medium si apoi pe hard pentru ultimele cinci, respectiv sase tururi.

 Lewis Hamilton Malaesia

Nico Hulkenberg (Force India), pe cinci, a fost cel mai bine clasat pilot care a optat pentru doua opriri. Germanul a parcurs ultima parte a cursei cu pneurile de compozitie hard si a reusit sa pastreze acelasi ritm cu pilotii care evoluau cu pneurile medii, mai rapide.

 

A fost o cursa dificila, cu temperaturi de 46 grade Celsius la start si cu cea mai abraziva suprafata din calendar. In ciuda acestor factori, pneurile au avut o performanta echilibrata, ceea ce a dus la o lupta stransa. Fenomenul de blistering nu a fost remarcat, iar granularea a fost in cote normale. Tinand cont de degradarea termica, o strategie cu trei opriri este in concordanta cu ceea ce s-a cerut de la Pirelli”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.