Incep testele de la Bahrein

Cea de-a doua sesiune oficiala de teste pentru sezonul 2014 este programata in perioada 19 – 22 februarie pe circuitul din Bahrein, acelasi pe care se vor desfasura si celelalte teste oficiale inaintea startului de sezon. Temperatura ambientala, de aproximativ 20 de grade Celsius, este mult mai mare decat cea inregistrata la Jerez, unde a si plouat.

 Raikkonen 2014

Toate echipele sunt asteptate sa participe la sesiunea de teste din Bahrein, obiectivul principal fiind acela de a optimiza comportamentul masinii, al noilor motoare turbo de 1,6 litri, al sistemelor avansate de recuperare a energiei si, desigur, al noilor pneuri Pirelli.

 

Circuitul este unul perfect pentru teste fiind format dintr-o gama mare de viraje, de viteze diferite, care supun pneurile unor forte longitudinale foarte mari.

 Hamilton 2014

La primele teste de la Jerez echipele si-au concentrat atentia asupra comportamentului masinilor si al motoarelor, iar evaluarea pneurilor nu a fost o prioritate. In plus, conditiile meteo din Spania nu sunt caracteristice etapelor din calendar si nu pot fi luate ca etalon. Ne asteptam ca vremea din Bahrein sa fie mai buna, iar echipele vor parcurge mult mai multe tururi, ceea ce ne va ajuta sa adunam informatii relevante in ceea ce priveste comportamentul pneurilor”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

 Paul Hembery

• Echipele au voie sa foloseasca maximum 135 de seturi de pneuri pentru teste, inclusiv testele din timpul sezonului. Numarul maxim de pneuri alocate pentru testele din pre-sezon este de 85 de seturi: 25 pentru Jerez si cate 30 pentru fiecare test din Bahrein.

 

• Echipele vor putea testa trei compozitii slick in Bahrein: hard, medium si soft. In plus, echipele vor avea la dispozitie si compozitia hard „de iarna”, creata de Pirelli pentru a asigura o incalzire rapida a pneurilor chiar si la temperaturi scazute. Echipele au vrut sa testeze si aceasta compozitie, disponibila la testele de la Jerez, pentru a vedea cum se comporta si la temperaturi ambientale mai ridicate. Versiunea „de iarna” poate fi recunoscuta datorita lipsei marcajelor, in timp ce compozitia hard are marcaje orange pe flancuri.

 Sauber 2014

• Pirelli va aduce in Bahrein si un set suplimentar de pneuri de compozitie medium, cu o compozitie si constructie noi, considerate prototip. Obiectivul lor este de a testa comportamentul acestora fara incalzitoare, acestea urmand a fi interzise din sezonul 2015.

 

• Din totalul de 30 de seturi disponibile pentru fiecare echipa, 22 din cele slick (hard, hard „de iarna”, medium, soft) sunt selectate de Pirelli in acord cu solicitarile echipelor. Restul de 8 sunt alese separat de fiecare echipa in parte, in functie de nevoile individuale.

 

Timpii pe tur LIVE