Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Mexicului

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Mexicului pornind de pe a doua linie a grilei, utilizând o strategie cu o singură oprire când a trecut de pe medium pe hard. Această tactic, utilizată de primii treia fost prevăzută ca fiind posibilă dar complicată în condițiile de pe Autodromo Hermanos Rodriguez. Temperaturile ridicate din ziua zursei, comparative cu restul weekend-ului au ajutat la punerea în practică a acestei strategii datorită graining-ului mai redus.

MOMENTE CHEIE

  • Hamilton a fost printre primii piloți care au oprit pentru a schimba de pe medium pe hard. Oricum, el a reușit să-și conserve perfect pneurile hard pentru 48 de tururi pentru a-și asigura victoria.
  • Nu a fost singurul pilot care a rulat un stint atât de lung cu aceste pneuri. Daniel Ricciardo de la Renault a fost singurul pilot care a pornit pe hard-uri, cu care a efectuat 50 de tururi înaite de a schimba pe medium și a încheia pe opt.
  • Max Verstappen de la Red Bull a mers chiar și mai mult efectuând 66 de tururi pe pneurile hard după o oprire prematură ca urmare a unei pene cauzate de un contact, după ce luase startul pe medium-uri. El a încheiat pe șase, fiind ultimul în primele tururi ale cursei.
  • Pilotul Ferrari, Charles Leclerc a fost cel mai bine clasat pilot care a utilizat o strategie cu două opriri, adoptând o strategie medium-medium-hard, care teoretic a fost prognozată ca fiind cea mai rapidă. El a condus cursa dar a încheiat pe patru, fiind întârziat din cauza orpirilor la boxe.
  • În total, doar șapte piloți au optat pentru o strategie cu două opriri: inclusive cei care au pornit pe pneuri soft.
  • Condițiile meteo au fost mult mai calde, decât în zilele precedente, care au fost afectate de ploaie. Temperatura de vârf la nivelul pistei a fost de 49 de grade, iar temperatura ambientală a fost de asemenea ridicată.

CUM AU PERFORMAT PNEURILE

  • HARD C2: Acesta a fost cheia cursei, cu mulți piloți efectuând stinturi lungi pe această compoziție, care s-a dovedit perfectă pentru condițiile din ziua cursei cu o degradare redusă.
  • MEDIUM C3: Cea mai populară alegere pentru startul grand-prix-ului. Toți, mai puțin cinci piloți, selectând această compoziție pentru primul stint.
  • SOFT C4:. Utilizat foarte puțin de-a lungul cursei: doar patru piloți din primii 10 de ep grilă au fost obligață să-l utilizeze pentru primul stint.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „A fost mai multe strategii diferite pentru cursă, piloții reacționând la acțiunile celorlalți. Strategia cu o singuă oprire a fost posibilă grație temperaturilor care au fost mai ridicate decât în zilele precedente și nu a mai plouat, ceea ce a însemnat că mașinile au derapat mai puțin iar grainingul a fost redus, ceea ce a echilibrat opțiunile între startegiile cu una sau două opriri, majoritatea optând pentru una. Pneul hard a fost crucial pentru cursă și am văzut câteva stinturi lungi pe această compoziție. În mod special Lewis Hamilton a scos maximum din aceste pneuri pentru ași asigura victoria, în ciuda faptului că nu a plecat din prima linie a grilei, pe o pistă unde adeseori depășirile sunt dificile.”