Melbourne 2012: să facem prezentările (partea a-II-a)

Continuăm cu prezentarea echipelor sezonului 2012 cu piloţii din celelalte 6 echipe.

 

Sauber

Kamui Kobayashi (14) / Sergio Perez (15)

Prietenul nostru Kamui va avea o misiune mai grea în acest sezon, cu o maşină care a avut ceva probleme în teste. Se pare de asemenea că echipa nu stă prea bine la capitolul financiar, ceea ce ne face să n-avem aşteptări prea mari.

 

Toro Rosso

Daniel Ricciardo (16) / Jean Eric Vergne (17)

Cu o linie complet nouă de piloţi şi cu un monopost competitiv în testele din pre-sezon, STR vor încerca să urce în clasament anul acesta. Australianul Ricciardo vine după un an de greutăţi la HRT, iar colegul său francez după un sezon excelent în Formula Renault 3.5. Ne putem astepta la scîntei între ei, fiind foarte competitivi în urmărirea volanului lui Mark Webber la Red Bull.

 

Williams

Pastor Maldonado (18) / Bruno Senna (19)

După un sezon 2011 catastrofal, Williams şi-a pus speranţele în sosirea lui Mike Coughlan ca director şi în trecerea la motoarele Renault. Maldonado a rămas la echipă, în timp ce veteranul Barichello (ajuns între timp în Indycar) a fost înlocuit de compatriotul său cu nume legendar, Bruno Senna, care a adus şi un sprijin financiar semnificativ. Ar fi trist ca un team istoric cum e Williams să se zbată la coada clasamentului şi în acest sezon.

 

Caterham

Heikki Kovalainen (20) / Vitaly Petrov (21)

Fostul Team Lotus revine cu un nume nou (dar tradiţional în motorsportul britanic) şi cu un monopost mult îmbunătăţit. Alături de Kovalainen şi nou-venitul supriză Petrov (plecat de la Renault) echipa Caterham vrea să prindă din urmă plutonul de mijloc.

 

HRT

Petro de la Rosa (22) / Narain Karthikeyan (23)

Multe schimbări pentru HRT: echipa şi-a mutat sediul în Spania, Colin Kolles nu mai este director, iar monopostul nu a fost gata la timp pentru a participa la teste. O victorie în sine este însă faptul că au reuşit să vină cu maşinile pregatite în Australia, iar veteranul De la Rosa s-a alăturat omniprezentului Narain cu un aport uriaş de experienţă, în speranta că vor supravieţui şi acestui sezon.

 

Marussia

Timo Glock (24) / Charles Pic (25)

Ultima echipă – fosta Virgin Racing – abia a reuşit să termine de construit maşina pentru actualul sezon. Germanul Timo Glock îl va avea coechipier pe francezul Charles Pic, venit din GP2. Perspectivele sînt sumbre pentru noul venit, care nu a apucat să meargă cu noul monopost, şi sansele echipei să se ridice de la coada clasamentului sînt minime.