Melbourne 2012: să facem prezentările (partea I)

Aşa cum ştim, în acest weekend începe Campionatul Mondial de Formula 1, primul Grand Prix avînd loc în Australia, la Melbourne.

 

Faţă de alţi ani, în acest sezon au avut loc mai multe schimbări în componenţa echipelor, cu apariţia unor piloţi noi şi o revenire spectaculoasă a unui fost campion mondial. Asa că ne-am gîndit să facem prezentarea tuturor celor care vor fi prezenţi pe grila de start în sezonul 2012.

 

Red Bull Racing

Sebastian Vettel (1) / Mark Webber (2)

Red Bull au avut maşina dominantă şi pilotul numărul unu în ultimele două sezoane, astfel că pornesc ca favoriţi şi în acest an. Inginerul de geniu Adrian Newey este în continuare o garanţie că monopostul va fi foarte bun, chiar dacă uneori poate depăşi limitele fiabilităţii.

 

McLaren

Jenson Button (3) / Lewis Hamilton (4)

McLaren au doi piloţi excepţionali, ambii foşti campioni, şi este de aşteptat ca Jenson Button să fie cel mai puternic concurent pentru Vettel, ţinînd cont de forma lui de anul trecut. Evident că Lewis va încerca să aibă un sezon mai constant şi fără erori, iar maşina de anul acesta este un model revoluţionar, una din singurele două fără “nasul” frînt.

 

Ferrari

Fernando Alonso (5) / Felipe Massa (6)

La Ferrari este o presiune constantă pentru rezultate, iar după evoluţia din teste se pare că mai au de muncit. De la Massa se aşteaptă o revenire după un sezon 2011 foarte slab, iar Alonso va dori să demonstreze din nou de ce este socotit unul dintre cei mai buni piloţi, dacă nu cel mai bun.

 

Mercedes

Michael Schumacher (7) / Nico Rosberg (8)

Se pare că echipa Mercedes va avea în sfîrşit o maşină cu care se pot lupta pentru victorii anul acesta, cu un Schumi revenit la entuziasmul (şi forma?) care l-au consacrat, alături de Rosberg care are încă multe de demonstrat.

 

Lotus

Kimi Raikkonen (9) / Romain Grosjean (10)

Cel mai aşteptat şi mediatizat come-back al sezonului, Kimi Raikkonen (favoritul meu) va reveni acolo unde îi este locul, în Formula 1. Echipa din Enstone (fosta Renault) a creat un monopost mai putin revoluţionar decît cel de anul trecut, iar rezultatele din teste au fost mai mult decît încurajatoare. Grosjean (campionul GP2 en-titre) revine şi el în F1, mai matur şi foarte competitiv.

 

Sahara Force India

Paul di Resta (11) / Nico Hulkenberg (12)

Nico Hulkenberg revine şi el în Formula 1, după concedierea lui Adrian Sutil. Force India are un monopost bun şi doi piloti tineri şi ambiţioşi, care vor încerca să atace echipele mari pentru clasarea în primele locuri.