Mercedes a prezentat motorul pentru 2014

Mercedes a publicat azi prima poza cu motorul cu care vor concura in 2014. Acesta, dupa declaratiile nemtilor, va fi cel care va reusi sa puna inapoi “motor(ul) in motorsport”. Motorul V6 va avea o capacitate de 1.6 litri, 750 cp si cu o turatie maxima limitata la 15.000 rpm. Tot azi a fost introdus si noul tip de sistem de recuperare al energiei (ERS) care va dezvolta 161 cp pentru 33.3 secunde pe tur.

motor
Motorul Mercedes-Benz pentru sezonul 2014

Andy Cowell, directorul general al departamentului Mercedes-Benz High Performance Engines a indepartat temerile referitoare la sunetul noilor motoare:“Motoarele o sa fie zgomotoase, dar eu cred ca sunetul este unul “dulce”. Frecventa va fi mai mare, iar impreuna cu turbocompresorul ruland la 125.000 rpm, motorul va fi unul foarte zgomotos. Chiar si acum, in timpul testelor de pe bancul de lucru, ai nevoie de dopuri de urechi.

 

Acesta a mai vorbit si despre performantele noului motor:“Noile motoare vor genera mai mult cuplu, in special la iesirea din viraje. Masinile vor avea mai multa putere decat aderenta la iesirea din viraje ceea ce ne va bucura pe toti. Motorul va avea o influenta mai mare in sport, dar mai multe vom putea sti doar in 2014.”

Cowell a mai adaugat:“Daca in ziua de azi este dificil sa fii rapid fara KERS, din 2014 va fi imposibil sa concurezi fara ERS.”

 

Adrian Newey, directorul tehnic al celor de la Red Bull Racing, a declarat inca de anul trecut ca din anul 2014 motorul va avea un rol critic in deciderea castigatorului din sezonul 2014.