Hyundai l-a confirmat pe Michel Nandan in functia de director al departamentului motorsport

Printr-un comunicat de presa emis astazi, Hyundai a confirmat zvonurile din ultima perioada. Michel Nandan, un veteran al Campionatului Mondial de Raliuri si care a mai detinut pozitii asemanatoare de la jumatatea anilor `90, a fost numit in functia de director al Hyundai Motorsport.

Michel Nandan
Michel Nandan

Coreeni si-au anuntat revenirea in WRC la Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut si vor lua startul cu modelul i20 WRC incepand cu sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri. Hyundai Motorsport GmbH este compania recent infiintata in Germania si care va fi raspunzatoare pentru dezvoltarea programului din WRC, Gyoo Heon Choi fiind numit in functia de presedinte.

 
Cu ocazia revenirii in WRC, Hyundai are o alta abordare si nu a mai externalizat procesul de constructie a masinii altor preparatori, asa cum s-a intamplat intre anii 2000 si 2003. Cartierul general al Hyundai Motorsport GmbH a fost stabilit in Germania, langa Frankfurt, in Alzenau. Aceasta locatie nu a fost aleasa itamplator, la Frankfurt regasindu-se si sediul Hyundai Europe.
 

Modelul i20 WRC la testele pe un circuit ADAC din Germania
Modelul i20 WRC la testele pe un circuit ADAC din Germania

Michel Nandan: “Sunt onorat pentru ca am fost ales de catre cei de la Hyundai. Proiectul este inca la inceput, insa lucrurile se misca cu rapiditate si sunt nerabdator sa urmaresc dezvoltarea acestuia in acest an. Mai sunt o gramada de lucruri de facut, de care sunte perfect constienti, dar avem o locatie dedicata in Alzenau si o echipa cu experienta si motivata, impreuna cu care deja am facut progrese.”
 

O versiune intermediara a modelului Hyundai i20 WRC a fost deja lansata, aceasta participand la o serie de teste in Coreea si Germania, doar pentru a testa anumite elemente ale suspensiei. Michel Nandan a mai precizat ca aceste teste vor continua de-a lungul acestui an iar una dintre deciziile importante va fi alegerea pilotilor, decizia care trebuia sa tina cont si de contextul in care actualii piloti din WRC vor performa in acest sezon.
 

Tot la nivel de zvonuri, echipa lui Manfred Stohl se pare ca va fi implicata in dezvoltarea modelului i20 WRC. Intr-un interviu pentru publicatia austriaca Motorline, Stohl a precizat ca nu poate confirma sau infirma aceste zvonuri (aparute dupa ultima etapa a WRC 2012 la care Stohl a facut deplasarea cu 6 coreeni).