Pregatiri intense pentru Campionatul European de Raliuri

Marco Tempestini si Simone Tempestini au inceput pregatirile pentru Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia cu o sesiune de teste de doua zile in Finlanda. Inaintea debutului in Campionatul European de Raliuri 2013, pilotii Napoca Rally Academy vor mai lua startul si in Covasna Winter Rally.

 

Dupa ce Intercontinental Rally Challenge si Campionatul European de Raliuri au fuzionat, in 2013 Marco Tempestini va avea un program complet in Campionatul European de Raliuri. In premiera, cu program complet in competitia european va participa si fiul sau Simone Tempestini.

 

Competitia europeana a inceput cu Janner Rally, etapa programata in prima saptamana din noul an, dar programul pilotilor Napoca Rally Academy incepe cu Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia programat intre 1 si 3 februarie. „Etapa din Letonia se va desfasura, cel mai probabil, pe zapada si macadam si aveam nevoie de cateva teste inainte de start pentru a fi competitivi pe aceasta suprafata”, a spus Marco Tempestini, inaintea plecarii in Finlanda.

MARCO AND SIMONE FIN 12013 151

Timp de doua zile, Marco Tempestini si Simone Tempestini au testat pe zapada din Finlanda in compania instructorului Aki Teiskonen, ca parte a pregatirii pentru etapa de european din Letonia. In prima zi pilotii Napoca Rally Academy au exersat pe un lac inghetat, iar in ziua a doua au mers pe o proba speciala in padure. „Au fost doua zile incredibile. Ca si cand te-ai juca pe Playstation, dar in realitate! Nu am mai mers niciodata pe zapada si gheata cu cauciucuri clutate, iar experienta a fost incredibila. Toata lumea mi-a spus ca voi avea o aderenta foarte buna, dar nu am crezut ca va fi chiar asa. M-a uimit total aderenta pe care am avut-o in aceste conditii. Pe lac mi-am intrat repede in ritm si am vazut cat de usor poti pierde timp daca iesi cu doar cativa centimetri de pe trasa ideala. In padure a fost putin mai greu, dar dupa cateva treceri am ridicat ritmul si aici. Am parcurs primii mei kilometri pe zapada si gheata si voi continua procesul de invatare atat la Covasna cat si in Letonia”, a spus Simone Tempestini, la finalul experientei din Finlanda. 

 

Si pentru Marco Tempestini testele din Finlanda au avut ceva inedit: pilotajul pe un lac inghetat. „A fost foarte distractiv pe lac si clar am castigat incredere mergand de-a latul la viteza mare. Experienta din padure pe zapada nu a fost noua pentru mine, dar am lucrat la particularitati impreuna cu Aki si sper ca acest lucru sa de-a roade inca de la Covasna”, a spus si Marco Tempestini.

MARCO AND SIMONE FIN 12013 FOREST ROAD 009

Inaintea etapei din Letonia, programata in perioada 1 – 3 februarie, Marco Tempestini si Simone Tempestini vor participa in acest weekend si la Covasna Winter Rally ca parte a programului de pregatire pentru Campionatul European de Raliuri. „La Covasna vom pune in practica ce am invatat in Finlanda alaturi de copilotii nostri. Si acesta va fi un test important pentru mine si Simone inaintea etapei din Letonia si sper ca vom reusi sa avem un inceput cu cat mai multe in puncte in Campionatul European de Raliuri 2013”, a adaugat Marco Tempestini.