Hyundai accelereaza programul WRC

Hyundai este nerabdatoare sa revina in WRC si nu doar ca sa participe ci sa castige“, declara vicepresedintele executiv al Hyundai Motor, Tuk Uk Im. “Hyundai si WRC, reprezinta combinatia perfecta, iar cu experienta noastra in lumea raliurilor, acest lucru se va vedea in mod direct in performantele si manevrabilitatea masinilor noastre“.

 Hyundai Accent WRC 2002

Istoria Hyundai in raliuri:

 

Compania a inceput implicarea in acest sport in 1998, concurand 2 sezoane la clasa F2 din WRC. In 1999, echipa a anuntat ca va participa din sezonul din 2000 cu o masina de WRC bazata pe modelul Accent, aceasta avand sa concureze in acest campionat pana in 2003.

 Hyundai i20 WRC

Pentru revenirea in WRC, Hyundai a dezvoltat totodata o divizie subsidiara numita Hyundai Motorsport GmbH cu sediul in Germania, care va fi condusa de presedintele Gyoo Heon Choi, iar acesta se va ocupa de dezvoltarea modelului i20 pentru WRC.

 

O versiune intermediara al modelului i20 a inceput deja testele in Coreea, permitand in acest an o analiza mai ampla, in principal, a suspensiei.

 

Michel Nandan, recent numitul director al Hyundai Motorsport, a adaugat: “Folosim in mod deliberat o versiune intermediara a versiunii i20, pentru a testa diferite componente foarte importante si sa fim bine pregatiti inainte de a intra in competitive. Aceasta etapa se va desfasura pe tot parcursul acestui an, pentru a putea intra in competitie in 2014. Sunt multe decizii pe care trebuie sa le luam in acest an, in mod special alegerea pilotilor, care necesita timp si precautie. Vom urmarii totodata foarte atent cum se va desfasura sezonul WRC din acest an.

 Michel Nandan

Hyundai si-a anuntat intentiile de a concura in Campionatul Mondial de Raliuri la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie a anului trecut, iar acum dezvolta o masina de raliu dupa modelul i20, avand ca obiectiv sa participe la fiecare etapa din sezonul 2014.