Mihai Marinescu – podium în prima cursă de pe Red Bull Ring

Clasat pe a patra poziție a grilei de start, Mihai a reușit chiar din primul tur să urce un loc și timp de 26 de tururi a fost constant menținându-și mult dorita poziție pe podium. Cursa a fost câștigată de Ramon Pineiro, iar pe locul doi s-a clasat Mirko Bortolotii.

 

 

Încă dinaintea startului premiza pentru prima cursă din weekendul de pe Red Bull Ring era un podium. Deși în aparență aceasta a fost o cursă ușoară, având în vedere că Mihai a stat timp de 26 de tururi pe locul trei, în realitate a fost o luptă metru cu metru încă dinainte de jumătate. Mihai a încercat să se apropie de Mirko Bortolotii, iar în turul 11 părea chiar că va reuși să reducă din ecart și în final să ducă o luptă pentru locului doi. Din păcate, câteva tururi mai târziu au început problemele cu frânele, Mihai rămânând de două ori fără frâne în virajul cu numărul doi. Din turul 14 cursa pilotului brașovean nu a însemnat altceva decât o luptă continuă pentru menținerea locului trei, Alex Brundle punând presiune în fiecare viraj. Datorită mașinii britanicul a fost mai rapid pe linia dreaptă și a izbutit să reducă mult din ecart, însă în cele din urmă Mihai a trecut linia de sosire cu un avans de 0,421s.

 

 

Datorită locului trei din prima cursă Mihai Marinescu urcă un loc în clasamentul general al Formulei 2 și ocupă locul opt cu cinci curse înainte de final.

 

 

Mihai Marinescu: Mi-am dorit mult podiumuri în acest sezon dar au venit cam târziu. Mă bucur pentru locul trei însă acum trebuie să rezolvăm problemele pe care le avem cu mașina. Am avut mari dificultăți cu frânele chiar înainte de jumătatea cursei și asta a fost marea problemă astăzi. Le mulțumesc tuturor celor care mă susțin în sezonul 2011, acesta este și podiumul lor.”

 

A doua sesiune de calificări va avea loc duminică începând cu ora 10:05, iar cursa este programată la 15:45 (ora României).