Nick Heidfeld revine în Formula 1

După accidentul suferit de Robert Kubica în raliu de acum 10 zile s-au vehiculat mai multe nume de posibili înlocuitori ai polonezului la echipa Lotus Renault GP, mai ales că la lansarea noului model de la sfîrşitul lunii ianuarie au fost prezenţi 4 piloţi de rezervă.

Erau atunci alături de Kubica şi Petrov – piloţii principali – Bruno Senna, Romain Grosjean, Ho-Ping Tung şi Fairuz Fauzy. Prima opţiune părea să fie Bruno Senna, deoarece Grosjean era deja angajat în GP2, iar brazilianul avea mai multă experienţă în configuraţia introdusă anul trecut, asemănătoare cu cea din sezonul actual.

Alte zvonuri au menţionat numele lui Kimi Raikkonen, campionul din 2007, dar acesta a declarat că este angajat în WRC şi nu are de gînd să se întoarcă – cel puţin deocamdată – în Formula 1.

Oarecum surprinzător, echipa Renault l-a adus pentru evaluare la testele de la Jerez de săptămîna trecută pe germanul Nick Heidfeld, care rămăsese fără “volan” de la sfîrşitul anului 2009, odată cu ieşirea din competiţie a constructorului BMW. Un pilot relativ discret, cu mare experienţă, Heidfeld este însă o valoare sigură, chiar dacă nu are încă în palmares nici o victorie. El a demonstrat aceasta şi la teste, fiind cel mai rapid în ziua a doua de la Jerez. Chiar dacă în ultimele zile la volanul maşinii Renault a fost şi Bruno Senna, germanul i-a convins pe şefii echipei, astfel că miercuri, 16 februarie, a fost anunţat ca pilot oficial.

În acest moment, mai există un singur loc de pilot disponibil în Formula 1, la echipa HRT (Hispania Racing), echipă care încă nu şi-a prezentat modelul nou pentru acest sezon, şi asupra participării căreia planează încă incertitudini.