PIRELLI : S-A ÎNCHEIAT PRIMA ZI DE TESTE DE LA CIRCUITUL YAS MARINA

Paul Hembery, Director Pirelli pentru Motorsport : “Suntem încurajaţi de buna colaborare şi de rezultatele promiţătoare. Echipele au apreciat siguranţa şi performanţa noilor noastre pneuri.  Toţi au obţinut timpi foarte buni

Abu Dhabi (Emirati Arabi Uniti), 19 noiembrie 2010 –  Jaime Alguersuari de la Toro Rosso a fost pilotul care a readus Pirelli în Formula 1, deschizând prima zi de teste la care au participat toate cele 12 echipe ce vor concura în Campionatul Mondial de Formula1. Pilotul spaniol a fost primul care a ieşit de la boxe, la scurt timp după ora 09.00, dând astfel startul sezonului 2011 şi acordului Pirelli de furnizare a pneurilor pentru o perioadă de trei ani.

Echipele s-au confruntat cu condiţi deosebite în prima zi de teste. Dimineaţa temperatura era de aproximativ de 25 de grade, echivalentul unei temperaturi de 37 de grade la nivelul pistei. La ora 17.00 toate maşinile au revenit la boxe, fiecare maşină efectuând o medie de 70-80 de ture: echivalentul unui Grand-Prix şi jumătate. 13 piloţi au fost astăzi prezenţi pe pistă: câte unul pentru fiecare echipă, cu excepţia Force India pentru care în monopost s-au aflat Adrian Sutil în cursul diminetii şi Paul di Resta după-amiază. Pirelli a furnizat echipelor în prima zi de teste 4 seturi de pneuri de compoziţie medie şi moale astfel încât să-şi poată încheia programele predefinite de teste. Aceeaşi cantitate de pneuri Pirelli va fi furnizată echipelor şi în cea de-a doua zi de teste, când o parte dintre campioni se vor alinia pentru prima oară la start.

Paul Hembery, Directorul Pirelli pentru motorsport a declarat: “ Suntem foarte multumiţi de prima zi de teste şi de excelenta colaborare dintre inginerii noştri, echipe şi piloţi. Colectăm informaţiile utile şi sugestiile constructive precum şi comentariile încurajatoare. Până în prezent totul s-a desfăşurat conform planului. În special suntem multumiţi de siguranţa şi performanţa noilor noastre pneuri precum şi de aportul de performanţă al punţii faţă.

Timpii încheierii turului de pistă stabiliţi de fiecare echipă au fost excelenţi. Echipele profită din plin de aceste teste pentru a încerca diferite setări ale maşinilor precum şi idei noi pentru 2011, ceea ce reprezintă o provocare şi mai mare, dar şi rezultate mai bune. Aş spune că întrunim condiţiile favorabile de reluare a testelor oficiale în februarie 2011.

Echipele au fost asistate de inginerii şi tehnicienii Pirelli. Compania italiană a desemnat cîte un inginer pentru fiecare echipă în vederea cunoaşterii opiniilor ce vor fi apoi discutate cu toate echipele şi pilotii. La sfârşitul zilei a avut loc o întâlnire între echipe şi Pirelli cu scopul analizării datelor obţinute. În prima zi de teste a fost prezent pentru a susţine echipa Pirelli F1 şi a aduna primele impresii, Pedro de la Rosa, unul dintre piloţii echipelor de teste private Pirelli, din care mai fac parte Nick Heidfeld şi Romain Grosjean.

Piloţii prezenţi în prima zi a testelor au fost:

Jaime Alguersuari (Toro Rosso)

Rubens Barrichello (Williams)

Timo Glock (Virgin)

Kamui Kobayashi (Sauber)

Heikki Kovalainen (Lotus)

Robert Kubica (Renault)

Pastor Maldonado (HRT)

Felipe Massa (Ferrari)

Gary Paffett (McLaren)

Nico Rosberg (Mercedes)

Paul di Resta (Force India)

Adrian Sutil (Force India)

Sebastian Vettel (Red Bull)