Red Bull domină primele antrenamente la Singapore

Sebastian Vettel şi Mark Webber şi-au pus la punct rivalii, piloţii Red Bull obtinînd un dominant 1-2 în a doua sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu din Singapore.

Vettel a condus clasamentul mare parte a şedinţei, după 25 de minute obţinînd cel mai rapid timp de pînă atunci, detronîndu-l pe liderul de la acel moment, Fernando Alonso.

McLaren-ul lui Jenson Button l-a depăşit apoi pe Vettel, pe pneuri super soft, dar cînd germanul a schimbat la rîndul lui pe supersoft, nu numai că a fost mai rapid, dar a continuat să-şi mărească  în mod repetat avantajul, pîna la o secundă mai bine decît restul adversarilor.

Această marjă  a fost redusă abia atunci cînd Mark Webber a plasat al doilea Red Bull pe locul secund, la 0.627s diferenţă.

Fernando Alonso a fost singurul care a părut capabil să pună în pericol timpii celor de la Red Bull. Pilotul Ferrari bătuse timpul lui Vettel pe primul sector şi era foarte rapid în sectorul doi, de asemenea, dar a avut apoi un “moment” în virajul 17, cînd a urcat prea tare pe borduri şi a fost nevoit să iasă pe o bretea de evacuare. Alonso a încercat să revină, dar a oprit motorul şi a încheiat astfel sesiunea cu 20 de minute mai devreme.

Celălalt pilot care a făcut o greşeală semnificativă a fost Adrian Sutil, care a sărit peste borduri într-o şicană şi a aterizat violent peste altă bordură, avariindu-şi suspensia faţă stînga.

În ciuda opririi premature, timpul lui Alonso a rămas al patrulea, între cei doi piloţi McLaren, cu Button pe trei şi Lewis Hamilton al cincilea, cei cinci candidaţi la titlu conducînd clar ostilităţile.

Rubens Barrichello a fost cel mai bun dintre restul competitorilor, obtinind un al şaselea timp încurajator pentru Williams, înaintea lui Felipe Massa pe al doilea Ferrari.

Mercedes au realizat al optulea şi al 10-lea timp cu Nico Rosberg şi Michael Schumacher, despărţiţi de Robert Kubica – care a petrecut o mare parte din sesiune în garajul Renault, în timp ce s-a lucrat intens la maşina sa .

Nick Heidfeld a fost imediat în spatele coechipierului Kamui Kobayashi, duo-ul Sauber venind pe 12 şi 13. Celălalt proaspăt revenit, Christian Klien, a fost cel mai lent dintre toţi – cu o Hispania la o secundă de cel mai apropiat rival şi la 8 secunde de timpul lui Vettel.