Schimbare de piloţi la HRT

Echipa Hispania Racing Team a confirmat faptul că australianul Daniel Ricciardo va debuta în curse în Formula 1 într-una din maşinile sale, cu ocazia Marelui Premiu de la Silverstone de săptămîna viitoare. Aflat sub contract cu Red Bull, Ricciardo a fost al treilea pilot pentru Toro Rosso pînă acum în acest sezon, alături de o campanie în Formula Renault 3.5 Series. E foarte probabil că el îl va înlocui pe Narain Karthikeyan alături de Tonio Liuzzi pentru toate cursele rămase din acest sezon, cu excepţia Grand Prix-ului Indiei, unde Karthikeyan va participa la cursa lui de casă.

 

 

Considerat un pilot extrem de talentat,  Ricciardo va fi “împrumutat” de Red Bull la Hispania, pentru a-l evalua în situaţii de cursă şi a-l compara cu un pilot experimentat ca Liuzzi. Australianul era văzut ca posibil înlocuitor pentru Sebastien Buemi sau Jaime Alguersuari de la Toro Rosso în cursul acestui sezon dacă forma unuia dintre ei s-ar fi dovedit dezamăgitoare.

 

 

Tot în legătură cu HRT, este din ce în ce mai intens vehiculat zvonul că vor avea loc schimbări importante la nivelul conducerii, directorul de origine română Colin Kolles urmînd să părăseasca acest post. Există speculaţia că acesta ar putea ajunge la Williams, în locul demisionarului Sam Michael.

 

 

În altă ordine de idei, Pirelli a nominalizat pneurile care vor fi folosite în următoarele 3 curse. Astfel, în Marea Britanie (Silverstone) se vor folosi pneuri Hard (argintii) şi Soft (galbene), în Germania (Nurburgring) vor fi pneuri Soft (Galbene) şi Medium (albe) iar în Ungaria (Budapesta) se va merge pe Soft (galbene) şi Supersoft (rosii).

 

 

În final, ca să ne amuzăm puţin, aflăm că pilotul de raliuri şi alte trăznăi  Ken Block, care urma să facă un test cu o maşină de Formula 1 Toyota, este prea înalt şi nu încape în monopost!