Obiectiv: zero emisii de CO2 la Raliul Sibiului

  • Citroën Romania va planta 10 copaci pentru fiecare echipaj inscris la Raliul Sibiului
  • Se vor planta cel putin 450 de copaci
  • Citroën C-Zero ajunge la Sibiu

 

Dupa actiunea din 2009, cand a contribuit la plantarea a 100 de copaci, Citroën Romania se implica in continuare in sustinerea protectiei mediului inconjurator pe traseul Raliului Sibiului.

 

Citroën Romania si organizatorii Raliului Sibiului sustin protectia mediului inconjurator si vor planta cate zece copaci pentru fiecare echipaj inscris la Raliul Sibiului 2011. Acest program are ca scop neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon produse de masinile de curse, precum si imbogatirea fondului forestier al judetului Sibiu.

 

In plus, din flota de masini necesara bunei desfasurari a raliului face parte si modelul Citroën C-Zero, prima masina 100% electrica produsa de Citroën. La nivel global, Citroën a dezvoltat intotdeauna idei si tehnologii inovatoare in ceea ce priveste protectia mediului, iar o data cu lansarea primului vehicul 100% electric, Citroën si-a propus sa devina lider in ceea ce priveste tehnologiile care reduc consumul de combustibil si nivelul emisiilor de dioxid de carbon. Datorita inovatiilor tehnologice din ultimii ani, Citroën se afla printre primele locuri in Europa in topul constructorilor de automobile in ceea ce priveste media de emisii de bioxid de carbon pe kilometru cu toata gama de autovehicule.

 

Orasul Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007, este renumit in intreaga lume din punct de vedere turistic. La fel si zonele din marginimea Sibiului. Actiunea de a planta acesti copaci este modul nostru de a spune MULTUMESC autoritatilor locale care sustin de zece ani acest raliu”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului. 

 

Cu o saptamana inaintea startului, pe lista de inscrieri figureaza 45 de echipaje, ceea ce inseamna ca se vor planta cel putin 450 de copaci, dupa un proiect care va fi dezvoltat in colaborare cu Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetan Sibiu si Directia Silvica Sibiu.

 

Raliul Sibiului 2011 este etapa a cincea in Campionatul National de Raliuri Dunlop si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.