Ultimul test inaintea sezonului 2012

Doar doua saptamani ne mai despart de startul sezonului 2012. MP al Australiei este prima oprire a echipelor din acest sezon. Insa inainte de prima cursa echipele iau startul astazi in ultimul test de patru zile,  cu noile pneuri Pirelli care vor fi folosite in 2012, programat pe circuitul din  Barcelona.

 

Acesta este unul dintre cele mai importante teste ale sezonului, ca ultima posibilitate de a finaliza pachetul “pneuri-masina” inaintea primei curse a sezonului. Unul dintre punctele cheie vizate de echipe va fi  incercarea de a intelege exact modul cum lucreaza anvelopele Pirelli pe noile masini – cel putin pe termen scurt.

 

Fiecare noua componenta care este introdusa – cum ar fi o noua aripa fata, spre exemplu, va avea intotdeauna un profund efect asupra comportamentului anvelopelor, deoarece fortele care actioneaza asupra masinii sunt schimbate spre zone diferite. Aceasta subliniaza importanta testelor de pneuri asupra unei arii variate de parametrii inainte de startul sezonului, ceea ce va fi unul dintre elementele cele mai importante urmarite la Barcelona. Cele mai multe dintre echipe fiind prezente aici pentru prima data cu ultima specificatie a masinilor pentru 2012, va fi interesant de vazut cum aceste ultime modificari vor interactiona cu pneurile.

 

In acelasi timp, niciuna dintre echipe nu isi va arata intregul potential pe parcursul testelor din pre-sezon, in special cand vine vorba de strategie, deoarece acest lucru ar putea da o mana de ajutor rivalilor. Cei opt piloti diferiti pe primele pozitii ale celor opt zile de teste sustinute pana acum la Jerez si Barcelona, subliniaza cat de dificil poate fi sa tragem concluzii.

 

Ne asteptam ca la Barcelona echipele sa testeze pneurile pe care le vor folosi la primele trei etape din acest sezon, cu accent pe pregatirea curselor mai repede decat pe dezvoltari ale masinilor. Inca odata vom avea intreaga gama de anvelope disponibile pentru ca echipele sa le testeze, pneuri  care au fost special concepute pentru specificatia finala a masinilor din 2012, pe care ne asteptam sa le vedem pe Circuit de Catalunya. Noi am adunat suficiente date pana acum si avem o prima impresie pozitiva din partea pilotilor, astfel ca acest weekend ne va permite sa validam ceea ce am realizat pana acum si sa acumulam informatii ce vor fi vitale pentru sezonul ce urmeaza.”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

 

Echipele au completat pana acum peste 32.000 kilometri de teste cu noile compozitii Pirelli, toate fiind testate pana acum, cu exceptia pneurile intermediare Cinturato Verzi si cele de ploaie Cinturato Albastre.

 

Barcelona este unul dintre cele mai eficiente locuri pentru testarea noilor anvelope, datorita varietatii vitezelor si virajelor incluse in cei 4,655 kilometri ai unui tur de circuit, precum si datorita cantitatii mari de date acumulata pe Circuit de Catalunya in trecut. Echipele au pus accent pana acum pe dezvoltarile aerodinamice, dar in acest weekend este de asteptat ca accentul sa fie pus pe simularea curselor si a strategiilor, tinand cont ca a mai ramas foarte putin timp pana la prima cursa a sezonului.