Alex Filip a triumfat în ERC 3 pe specialele din Rallye International du Valais

Alex Filip și Bogdan Iancu, copilotul său, au terminat campania din ERC cu o victorie în Rallye International du Valais. În urma acestui succes, cei doi reusesc pentru al doilea an consecutiv sa fie cel mai bine clasat echipaj romanesc din Campionatul European de Raliuri. In plus, punctele acumulate in Elvetia il propulseaza pe Alex Filip pe locul 9 in clasamentul ERC3 (masini cu doua roti motrice si o cilindree de 1600cmc sau 2000cmc) dintre 39 de piloti.

 

Rallye International du Valais, una dintre etapele preferate pentru Alex Filip și Bogdan Iancu, a fost ultima etapă din Campionatul European de Raliuri în acest sezon “Etapa din Elveția a fost o mare provocare pentru noi în 2014 și mi-am dorit să revenim și în acest an. Este un raliu dificil, dar foarte frumos, care trece prin cele mai spectaculoase stațiuni montane din cantonul Valais”, a spus Alex Filip, înainte de start.

valais2015_09

Alex Filip și Bogdan Iancu au aflat încă o dată cât de dificil este acest raliu, încă din sesiunea de antrenamente libere. “Am început cam prea încrezător această etapă și chiar la prima trecere pe proba specială am ieșit în decor. Am frânat târziu pe o suprafață foarte alunecoasă, dar din fericire mașina a avut doar avarii minore și am putut continua fără probleme”, a spus Alex Filip, care a stabilit apoi cel mai bun timp din ERC 3 în sesiunea de calificări. Au urmat trei zile de competiție în care au fost programate 17 probe speciale cu o lungime de peste 210 kilometri, una dintre probele speciale fiind anulata din cauza unei ieșiri in decor. Vremea schimbătoare a fost una dintre principalele provocări, multe dintre viraje fiind ude și extrem de alunecoase.

 

Practic, au fost capcane la fiecare kilometru și trebuia să fim atenți la orice viraj, in special la cele umbrite. Dictarea a jucat un rol important și în afara acelui accident din antrenamente nu am mai avut nicio alta problemă”, a spus și Bogdan Iancu, copilotul echipajului. Alex Filip și Bogdan Iancu au avut o evoluție excelentă și au reușit să câștige 13 dintre cele 17 probe speciale și și-au trecut în palmares o victorie extrem de importantă în ERC 3.

SKMS12702

Fără a avea un program complet în acest sezon, dupa cele 3 etape parcurse, Alex Filip a adunat 49 de puncte și a intrat în top 10 în ERC 3. “Am avut un sezon scurt, dar intens si plin de succes, iar toate aceste rezultate au fost posibile datorită implicării și susținerii partenerilor noștri, cărora le dedic această victorie. Mașina pregătită de Colina Motorsport a funcționat perfect și mulțumesc întregii echipe pentru efortul depus in acest sezon”, a adăugat Alex Filip, după victoria din ERC 3 în Rallye International du Valais.

 

Etapa din Elveția a fost ultima din ERC, dar programul echipajului Alex Filip și Bogdan Iancu include și participarea la ATA Racing Show, competiție programată pe 7 noiembrie pe circuitul Academiei Titi Aur din Crevedia, după care, ca în fiecare an, mașina de curse va parcurge caravana Orange Store, acolo unde clienții vor putea descoperi noi oferte și câteva surprize. “Am avut un sezon frumos, iar obiectivul nostru este să continuăm în Campionatul European și în 2016. Vreau să concuram cu modelul Renault Clio R3T, evoluția mașinii cu care alergam de 5 ani, și sper să avem un sezon cât mai plin în ERC”, a concluzionat Alex Filip.