Sistem de desfasurare si Ordine de start ATA Racing Show 2015


SISTEM DE DESFĂȘURARE

– După rundele de calificări, concurenții cu primii patru timpi se vor califica în semifinale

– Finalele Mari și cele Mici se vor desfășura după principiul “cel mai bun din trei manșe”

Gabriel Ene
Gabriel Ene

Program Vineri 6.11.2015

Recunoașteri Recunoașterile se vor desfășura între orele 07:00-09:45, după următorul program:

07:00-07:15-Traseu Asfalt

07:15-08:00-Traseu Mixt

08:00-08:15-Traseu Asfalt

08-15-09:00-Traseu Mixt

09:00-09:15-Traseu Asfalt

09:15-09:45-Mixt Recunoașterile se pot face cu orice mașină, viteza maximă de deplasare fiind de 30 km/h.

 Antrenamentele cronometrate se desfășoară vineri, 06.11.2015, între orele 10:00-18:30.

Startul primei perechi de concurenți este programat la ora 10:00.

Dacă o manșa va dura aproximativ două ore, fiecare concurent va putea efectua 4 treceri. Timpul maxim alocat pentru o trecere este de 5 minute.

Se va păstra aceeași ordine la toate cele 4 manșe de antrenamente. Numerele de concurs vor fi regăsite în tabelul cu ordinea de start.

Menționăm că traseul va fi iluminat integral cu instalația de nocturnă a complexului.

 

Procedura de start

La start va fi amplasat un semafor cu trei lumini roșii, care se vor aprinde succesiv. Acestea vor sta aprinse între trei și cinci secunde, după care se vor stinge, acesta fiind momentul startului.

Startul anticipat, înainte de stingerea luminilor roșii, va fi penalizat cu două secunde pentru fiecare secundă anticipată.

Amânarea startului pentru un concurent va fi admisă o singură dată pe tot parcursul competiției, doar dacă este posibil acest lucru și doar în timpul alocat grupei respective. Scurtări traseu și șicane

Neefectuarea șicanei și/sau scurtarea traseului vor fi penalizate la decizia Directorului Sportiv; penalizările vor fi în secunde și pot duce până la excluderea din manșa respectivă.

 

Numere de concurs

Concurenții vor primi la validări două autocolante cu număr de concurs. Acestea se vor monta în partea din dreapta sus a parbrizului, respectiv stânga sus pe lunetă.

Dacă sunt doi concurenți pe aceeași mașină, numerele de concurs se vor lipi alăturat și este datoria echipajului să bareze celălalt număr de concurs.

 

Program de desfășurare concurs, sâmbată, 07.11.2015 (toate clasele)

Runda 1 – Calificări Toți concurenții vor efectua câte trei manșe de calificări, poziția la start alternând de la o manșă la alta. Se va lua în calcul cel mai bun timp obținut în cele trei manșe, iar primii patru clasați se vor califica în semifinale.

Runda 2 – Semifinale Toți concurenții calificați vor efectua câte două manșe, poziția la start alternând. Se va lua în calcul cel mai bun timp din cele două manșe. Primii doi clasați se vor califica în Finala Mare, iar ceilalți doi vor merge în Finala Mică.

Runda 3 – Finala Mica Din Finala Mică, concurentul învingător va fi desemnat prin câștigarea a două runde din trei. Câștigătorul va obține locul 3.

Runda 4 – Finala Mare Concurentul învingător va fi desemnat prin câștigarea a două runde din trei. Câștigătorul va obține locul 1.

 

ORDINEA DE START

Comentarii

comentarii