Delecour ataca podiumul in Corsica

Francois Delecour ia startul la sfarsitul saptamanii in Turul Corsicii, etapa a cincea a Campionatului European de Raliuri, unde, alaturi de echipa ESD, isi propune sa urce pe podium. Delecour este unul din cei mai buni cunoscatori ai intrecerii supranumite “Raliul celor 10.000 de viraje”, fiind recunoscut in anii ’90 ca un specialist al cursei, pe care si-a trecut-o in palmares  in 1993 si este considerat si acum unul dintre favoriti.

delecour
Dupa ce a revenit in urma cu un an pe dificilele probe din Insula Frumusetii, pilotand un Renault Megane cu doua roti motrice, Francois Delecour are acum sansa de a se lupta pentru una din primele pozitii, luand startul cu un Peugeot 207 S2000. Asul francez se va afla pentru a 14-a oara la startul competitiei de care il leaga amintiri frumoase si se va duela cu piloti de calibru, precum Robert Kubica, fostul pilot de Formula 1, sau Jan Kopecky, lider in Campionatul European.

 

Francois Delecour are un istoric bogat in Turul Corsicii, raliu pe care il considera unic, datorita virajelor care se succed fara intrerupere si care solicita foarte mult echipajul si masina. Francezul are, dupa cum este de asteptat, o multime de povesti despre Corsica, intrecere in care a pilotat masini legendare din Campionatul Mondial, precum Ford Sierra Cosworth, Ford Escort Cosworth, cea la bordul careia a castigat in 1993, sau modelele WRC mai recente Peugeot 206, Mitsubishi Lancer, sau Ford Focus. El s-a clasat de patru ori pe pozitia secunda, iar unul din celebrele sale dueluri cu Gilles Panizzi ramane in memorie pentru intarzierea lui Delecour din cauza a.. trei mistreti care au trecut drumul prin fata sa.

 

Program: Turul Corsicii incepe joi seara, cand echipajele sunt prezentate in Calvi, oras situat in Nord-Vestul insulei, iar vineri sunt programate sase probe speciale in jurul orasului Corte. Intrecerea se incheie la Ajaccio, care serveste ca sediu central pentru ziua de sambata, cand se vor disputa alte cinci probe, totalul celor doua zile fiind de aproape 250 de km competitivi.