Români în Țara Cantoanelor

Un echipaj 100% românesc va lua startul  în Rallye du Valais, ultima etapă a sezonului 2015 în European Rally Championship, competiție programată în perioada 29-31 octombrie. Este vorba de Vali Porcișteanu și Dan Dobre, cei doi revenind în competiția europeană pentru prima dată după câștigarea Colin McRae Flat Out Trophy.

 

Vali Porcișteanu revine în competițiile oficiale alături de copilotul său obisnuit, Dan Dobre,  și o va face în Rallye du Valais, ultima etapă a sezonului 2015 în European Rally Championship. O participare care este parte a proiectelor dezvoltate de VPDS Training.

Vali Porcisteanu

Beneficiind de expertiza lui Vali Porcișteanu, campion național de raliuri și singurul român care are în palmares celebrul trofeu Colin McRae Flat Out, VPDS Training oferă o perspectivă corectă și coerentă a modului în care trebuie să se raporteze la context persoanele de la volan. Școala de conducere defensivă pune în practică tehnici utile conducătorilor auto și de anticipare a situațiilor neprevăzute în trafic, obiectivul fiind scăderea riscurilor de accidente. Există însă și o altă latură a activității, dedicată performanței, derulată prin intermediul diviziei VPDS Motorsport. Tinerii care doresc să facă pasul către întrecerile naționale beneficiază de serviciile de Rally Coaching, prin intermediul cărora Vali și echipa sa le împărtășesc tinerilor cunoștințele necesare pentru a obține licența și a demara cu dreptul în noua lor carieră, dar și RallyRent, prin intermediul cărora se oferă servicii complete de asistență tehnică și inchiriere autoturisme de competiție. 

 

VPDS Motorsport a strâns însă alături de Vali și prieteni și parteneri care au drept țel comun revenirea campionului în raliuri. Există deja automobilul de concurs, complet reconstruit și pregătit pentru întreceri, iar acum a sosit momentul primei încercări, Rallye du Valais. Tudor Tech și MB Telecom, ca și partenerul clasic, Castrol România, au decis să sprijine proiectul ”Români în Țara Cantoanelor”, iar Vali Porcișteanu și Dan Dobre pun la punct ultimele detalii înaintea plecării în Elveția. ”Avem alături acei parteneri pe care, sunt sigur, orice pilot și-i dorește. Vorbim aceeași limbă, a succesului, și cunoaștem faptul că performanța presupune implicare și efort, răbdare și un plan bine structurat pe care trebuie să-l urmezi. Avem toate ingredientele necesare pentru a reuși sa parcurgem pas cu pas drumul care ne va readuce în vârful ierarhiei”, spune Vali.

Porcisteanu 1

Din punct de vedere sportiv, la Rallye du Valais obiectivul este acumularea de kilometri de probă specială în competiții la cel mai înalt nivel și revenirea la ritmul de pilotaj impus  de acestea. Există însă și o altă componentă, cea a promovării imaginii României. ”Nu am ales întâmplător Elveția. Este o țară extrem de importantă și pentru planurile de viitor ale Tudor Tech în vederea dezvoltării proiectelor companiei la nivel mondial”, a declarat Vali.