Francois Delecour si Kimi Raikkonen vor fi prezenti la editia cu numarul 100 a Raliului Monte Carlo

Fostul pilot de Formula 1 Kimi Raikkonen si veteranul pilot francez din raliurile anilor ’90 Francois Delecour, vor fi prezenti la editia centenara a Raliului Monte Carlo la bordul a doua Peugeot-uri 207 S2000. In timp ce Kimi va beneficia de un model 207 Evo 3 pus la dispozitie de echipa belgiana Kronos, Delecour va beneficia de o masina “semi-oficiala” pusa la dispozitie de PH Sport, care se par ca vor sa ii puna la dispozitie o masina si lui Didier Auriol. Delecour a mai alergat pe modelul Peugeot 306 Maxi Kit Car si impreuna cu regele asflatului de atunci Gilles Panizzi au facut senzatie la sfarsitul anilor ’90.

Decizia celor de la Peugeot vine ca un raspuns la alinierea celor trei masini Fabia Evo 2 de uzina a celor de la Skoda si probabil ambitia lui Quesnel care spunea ca nu este de acord cu sprijinul de uzina al unui constructor in IRC, campionatul fiind gandit mai mult pentru echipele private si daca si-ar propune ar muta armata PSA in acest campionat, iar rezultatele nu vor ezita sa apara. 

Ceea ce este sigur este faptul ca va fi un raliu de zile mari cu multi piloti de valoare la start, iar toate probele speciale vor fi transmise in direct de Eurosport.