IRC Cipru – Nasser Al-Attiyah castiga ultima etapa din acest sezon

Pilotul din Qatar a reusit sa se impuna in ultima etapa a acestui sezon din Intercontinental Rally Challenge. La volanul unui Ford Fiesta S2000 acesta a reusit sa il devanseze pe Martin Prokop, care a avut probleme cu o planetara in speciala cu numarul 10.

Victoria lui Al-Attiyah a insemnat cea de-a treia victorie pentru M-Sport in IRC, care le-a adus celor de la Ford locul 3 in clasamtul general dupa Skoda si Peugeot.

A fost un raliu plin de incidente neprevazute, doua pene de cauciuc si o penalizare de 10 secunde pentru Al-Attiyah i-au adus lui Prokop prima pozitie dupa penultima proba din prima zi. Roger Feghali a debutat in IRC in acest weekend si a impresionat pe toata lumea dupa ce tot raliul a pilotat masina sa Skoda Fabia S2000 cu un brat al suspensiei indoit, ca urmare a lovirii parapetului de beton in Super Speciala de joi seara. Fara piesa de schimb acesta s-a vazut nevoit sa termine raliul cu probleme de manevrabilitate ale masinii si a reusit o clasare pe locul 2 la general. Prokop a prins ultimul loc al podiumului dupa ce s-a aflat la conducera raliului dupa prima zi, insa planetara stricata in speciala 10 i-a adus o intarziere de 3 minute. Al-Attiyah nu a fost lipsit nici el de emotii sambata prin aparitia unei mici probleme la transmisie, insa fara urmari grave. 

Colin McRae IRC Flat Out Trophy a fost acordat in acest raliu lui Bryan Bouffier, care si-a avariat suspensia spate stanga sambata dimineata, insa la scurt timp dupa acest incident acesta isi trecea in cont cea de-a patra victorie intr-o speciala din acest raliu.

Cehul Roman Kresta, care a alergat in WRC pe cand Skoda era prezenta cu modelul Octavia, a fost prezent in Cipru cu un Ralliart Mitsubishi Lancer Evolution IX si adoptand o strategie de constanta fara a-si asuma riscuri prea mari a reusit cea mai buna clasare cu o masina de Grupa N in clasamentul general al raliului.  

Andreas Mikkelsen este pilotul care a castigat Golden Stage, o proba inaugurala in IRC transmisa live de catre cei de la Eurosport. Proba a insumat 25km si a fost parcursa de doua ori Mikkelsen reusind la volanul Ford-ului Fiesta S2000 sa obtina cel mai bun timp de 37m14.3s. Premiile acordate pentru Golden Stage pilotilor au insumat 150.000 euro, cel mai mare premiu fiind acordat lui Mikkelsen 40.000 euro.

Timpii pentru Golden Stage:

1 Andreas Mikkelsen/Ola Floene (M-Sport Ford Fiesta S2000) 37m14.3s
2 Nasser Al-Attiyah/Giovanni Bernacchini (M-Sport Ford Fiesta S2000) +8.2s
3 Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Peugeot 207 S2000) +13.8s
4 Martin Prokop/Jan Tomanek (M-Sport Ford Fiesta S2000) +24.6s
5 Nicos Thomas/Angelos Loizides (Peugeot 207 S2000) +1m25.5s
6 Jaromir Tarabus/Daniel Trunkat (M-Sport Ford Fiesta S2000) +2m07.2s
7 Roman Kresta/Petr Gross (Ralliart Mitsubishi Lancer Evolution IX) +2m37.8s
8 Constantinos Tingirides/Panayiotis Shialos (Ralliart Lancer Evolution IX) +3m12.6s
9 Karl Kruuda/Martin Jarveoja (Suzuki Swift S1600) +3m26.6s
10 Panikos Polykarpou/Savvas Laos (Ralliart Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3m32.1s