IRC : Raliul Ciprului – ultima runda

Dupa 11 luni de dueluri istovitoare de-a lungul miilor de kilometri de probe speciale, iata ca in acest weekend (4-6 noiembrie) cortina va fi trasa si peste Challengerul Intercontinental de Raliuri (IRC) . Raliul Ciprului, a 12-a si ultima runda din acest sezon, este una noua pentru calendarul IRC , dar care inca de la prima editie din 1970 si-a creat o reputatie a unei competitii solicitatente, atat pentru masina cat si pentru echipaj. Alcatuit din probe mixte de asfalt si macadam, Raliul Ciprului poate fi caracterizat prin drumurile virajate si inguste care vor solicita la maxim echipajele.  Cea mai mare televiziune de sport din Europa si partenerul media al IRC, Eurosport va transmite LIVE patru probe speciale din cadrul acestui raliu.

Pe langa inscrierea in calendarul IRC, Raliul Ciprului va conta si pentru Campionatul Orientului Mijlociu de Raliuri FIA , astfel incat mai multi piloti experimentat, precum Nasser Al-Attiyah, vor putea ataca locurile fruntase.

42 de echipaje s-au inscris pentru runda finala a IRC si marea majoritate vor ramane si Duminica 7 noiembrie pentru etapa inaugurala a noului concept de raliuri Golden Stage Rally. Golden Stage Rally va evidentia acest sport cu motor intr-o maniera noua, facandu-l accesibil si pe intelesul tuturor pentru ca raliurile sa devina atractive unui public cat mai mare. Formatul compact, pe gustul fanilor si “prietenos” cu televiziunea va maximiza impactul pe care-l are un astfel de eveniment. Acesta va oferi un spectacol incantator din cat mai multe unghiuri pentru publicul prezent la fata locului sau pentru telespectatori. Mai multe detalii puteti afla din articolul nostru anterior .

Startul se va da joi seara in cadrul unei superspeciale organizata in jurul portului din Limassol, cel mai mare oras al insulei. Aceasta masoara 2,45 km iar piloti vor evolua cate doi in paralel.

Ziua de vineri este compusa din trei probe speciale mixte amplasate in estul orasului Limassol , seara urmand sa mai fie parcursa inca odata proba Superspeciala. Sambata, echipajele vor parcurge sase probe speciale iar prima masina este asteptata in parcul de service de la final in jurul orei 18:00. Raliul Ciprului este deasemeni si ultima etapa in Cupa Echipelor care evolueaza pe automobile cu 2 Roti Motrice. Un alt trofeu important care se va acorda la Raliul Ciprului este Trofeul Colin McRae Flat Out. Acesta va fi atribuit celui mai spectaculos si eficient pilot care se apropie de stilul de pilotaj al eroului scotian.

Documente oficiale :

Lista de inscrieri

Plan orar Ziua 1

Plan orar Ziua 2

Program transmisie TV LIVE Eurosport

* Toate orele prezentate in documentele de mai sus sunt exprimate conform CET ( Central European Time ) , Romania afladu-se la +1 h fata de CET