IRC Raliul SanRemo 2010 la a 52-a editie

Incepand se astazi putem spune ca oficial s-a dat startul in cea de-a 52-a editie a raliului SanRemo, un raliu integral de asfalt. Evenimentul este 3 in 1 facand o mica gluma, raliul contand pentru trei campionate IRC, Campionatul de Raliuri din Italia si European Rally Cup. Organizatorii au luat decizia ca raliul sa se desfasoare in totalitate pe asfalt Sergio Maiga presedintele clubului auto din Sanremo explicand: ” Daca introduceam proba de macadam, insemna ca echipajele sa schimbe setarile masinilor in cursa ceea ce ducea la o crestere a costurilor fiecaruia. Ne-am gandit la echipe si mai ales la pilotii privati cand am luat aceasta decizie, mai ales ca sunt multi piloti privati care adora acest raliu.

O placuta surpriza vine din partea francezului Gilles Panizzi “regele asfaltului”, care se va alinia la start cu echipa PROTON R3 Rally Team, el efectuand deja teste cu PROTON Satria Neo Super 2000 pe asfalt asemanator cu cel din Sanremo, pregatind in principal suspensia conform stilului sau de pilotaj. ” Masina are un potential mare si asta a fost o surpriza placuta pentru mine.” a declarat acesta. Al doilea pilot al echipei va fi Niall McShea.

Freddy Loix va lua startul din nou alaturi de copilotul sau Frédéric Miclotte dupa ce acesta a fost inlocuit de Stefaan Vallaeys, principalul sponsor a lui Loix, care si-a facut debutul ca navigator in raliul Belgiei. Echipajul Loix/Miclotte va evolua pe Skoda Fabia Super 2000 in cadrul echipei  BFO-Škoda Rally Team Fabia.

Guy Wilks a declarat ca asteapta cu nerabdare speciala Ronde de 44 de km care se va desfasura vineri noaptea, acesta revenind din nou in raliuri dupa o accidentare la spate. ” Ador sa pilotez noaptea si nu a fost niciodata o problema pentru mine. Aceste probe pe noapte dau o dimensiune noua si dupa parerea mea ar trebui mai multe astfel de probe. Bineinteles ca sunt probleme de securitate si de logistica cand faci raliuri pe noapte, dar este ceva fantastic si personal imi plac foarte mult.” a incheiat britanicul.

Pilotul celor de la Peugeot UK Kris Meeke si-a propus sa castige acest raliu spunand ca va face tot ce ii va sta in putinta sa se impuna aici cat si la urmatoarea etapa din UK. Cu toate ca sansele de a-si apara titlul obtinut anul trecut de campion in IRC s-au incheiat acesta a declarat “Vreau sa termin sezonul intr-o nota pozitiva si voi face tot ce voi putea sa castig la Sanremo si in Scotia.

Franz Wittmann a luat decizia in aceasta saptamana de a absenta de la acest raliu fiind implicat in alte evenimente, insa va fi prezent in noiembrie in raliul Ciprului.

Din nou doua Citroen DS3 R3T vor fi prezente la start si in acest raliu. 

Nici cei de la Peugeot nu au stat degeaba venind cu un nou motor ( spec 3 ) de 300 cp si multe alte imbunatatiri pentru Peugeot 207 S2000.

Cu 114 echipaje inscrise la start raliul Sanremo se anunta unul foarte spectaculos,  mai ales ca va avea si proba de noapte de 44km una din cele mai lungi probe din IRC.

lista inscrieri

plan orar