Petter Solberg va concura la Raliul Monte Carlo in 2011

Fostul campion mondial Petter Solberg a acceptat propunerea venită din partea constructorului Peugeot de a concura ca pilot invitat în Raliul Monte Carlo, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea raliurilor.

Monte Carlo va găzdui prima etapă a sezonului 2011 din competiţia Intercontinental Rally Challenge, iar norvegianul va concura la volanul unui Peugeot 207 Super 2000.

Am fost foarte surprins când Olivier Quesnel, directorul Citroen Racing şi Peugeot Sport, m-a contactat şi mi-a cerut să fiu pilot invitat pentru Raliul Monte Carlo din IRC 2011. Bineînţeles că a trebuit să accept. Constructorul va furniza maşina şi au vrut să mă angajeze pentru acest eveniment pentru a obţine un rezultat bun pentru echipă. Pentru mine asta înseamnă mai mulţi kilometri de competiţie şi o nouă experienţă, pentru că nu am concurat niciodată în IRC, a declarat el.

Viitorul lui Solberg în lumea raliuri este incert pentru anul viitor, însă norvegianul exclude posibilitatea de a concura pe tot parcursului sezonului în IRC, întrucât WRC rămâne principala să opţiune.

Aceasta este o înţelegere unică şi nu am planuri de viitor în IRC. Planul meu este să rămân în WRC şi să lupt pentru titlu în 2011, a mai precizat el. Raliul Monte Carlo va avea loc în perioada 19-22 ianuarie.