MINI ALL 4 RACING va debuta in Dakar 2011

Echipa Monster Energy X-Raid si-a prezentat noul proiect, Mini All 4 Racing care va debuta in Raliul Dakar din America de Sud  in 2011 . Proiectul a fost discutat prima oara in vara anului 2009, 90 de zile au trecut de la startul proiectului iar Chicherit (pilot)  si Perin vor forma echipajul Mini All 4 Racing . Raliul Dakar va debuta in prima zi a anului 2011 la Buenos Aires si se va incheia in Argentina pe 16 ianuarie .

 

Noul echipaj Mini All 4 Racing va face parte din echipa X Raid compusa din nu mai putin de sapte automobile ( cea mai numeroasa echipa prezenta la start in istoria de 33 de ani a competitiei ) .

 

Directorul celor de la X Raid, Sven Quandt a inceput proiectul in 2009 si colobarat indeaproape cu cei de la Magna Steyr si BMW pentru a vedea cat de realistica este ideea ca Mini sa inlocuiasca modelul BMW X3 , model care a castigat trei titluri mondiale incepand cu 2008 in Campionatul Mondial de Cross Country FIA . Quandt a primit unda verde de la  BMW in iunie 2010 si de la Magna Steyr pe 24 Septembrie .

 

Constructia efectiva a modelului pentru raliuri cross-country  Mini All 4 Racing a inceput in noiembrie si va continua si luna aceasta . Masina va fi supusa unor teste serioase in Franta pe 13 si 14 Decembrie , apoi va fi transportata cu avionul in America de Sud pentru ultimele pregatiri inainte de startul de la Buenos Aires .

 

Mini All 4 Racing va fi propulsat de un motor diesel bi-turbo cu distributie variabila identic cu cel de pe modelul BMW X3 Cross Country si va fi contruit de catre cei de la Magna Steyr in aceasi locatie unde sunt produse motoarele diesel pentru BMW si MINI . Motorul dezvolta aproximativ 315 cp si un cuplu de 710 NM .

 

Magna Steyr a fost responsabila de intreg designul sub conducerea lui Hermann Pecnik care a coordonat si  desenele tehnice, calculele, productia si incadrarea in regulamentele FIA pentru cross – country . MINI beneficiaza de orificii marite ale admisiei de aer  , o capota dintr-o singura bucata si de un sistem de ventilatie imbunatatit. Accesul in vehicul si vizibilitatea nu sunt la fel de bune ca la modelul BMW X3 CC dar Quandt este multumit de restul imbunatatirilor. Mini All 4 Racing este cu 10 cm mai scurt decat BMW X3 CC, are un centru de greutate cu 3 cm mai jos decat acesta si unghiul de degajare spate a fost marit cu 10 cm fata de modelul BMW .

 

Celelalte doua echipaje MINI vor fi pilotate de Stéphane Peterhansel si portughezul Ricardo Leal De Santos .