Thierry Neuville a castigat Raliul Sanremo

Tanarul belgian a reusit sa aduca o noua victorie in tabara Peugeot, reusita propulsandu-l pe locul al doilea in clasamentul general provizoriu. Cu doua etape ramase pana la final, Neuville are sanse la titlul mondial doar 15 puncte despartindu-l de Jan Kopeckyý liderul la zi al clasamentului general. Cehul a avut o evolutie destul de slaba reusind sa termine raliul doar pe locul al patrulea.

 

Ziua a doua a inceput cu Freddy Loix la conducere, acesta avand un avans de 2,7s in fata lui Mikkelsen. Cei doi s-au duelat pentru prima pozitie pana in speciala a 11-a, atunci cand la jumatatea probei pe o sectiune rapida de coborare, Loix a lovit masina, echipajul scapand din fericire nevatamant. Masina avariata insa a blocat drumul ingust, iar organizatorii s-au vazut nevoiti sa anuleze proba.

Dupa ce in ultima proba a primei zile, speciala de noapte “Ronde”, Neuville a pierdut timp datorita supraincalzirii franelor, tanarul belgian a inceput cea de-a doua zi in forta, atacand continuu si astfel inainte de ultima proba a raliului acesta ocupa prima pozitie cu doar 0.3s in fata lui Mikkelsen. Cu toate ca norvegianul a condus marea majoritate a raliului si cu un atac determinat pe ultima proba, Mikkelsen nu a reusit sa isi treaca in cont, ceea ce ar fi putut reprezenta, prima sa victorie in IRC. 

 

Cu rezultatele obtinute de Bryan Bouffier, venit pe locul trei la final, si Bruno Magalhaès, aflat la cel mai bun rezultat din sezon, locul cinci, a fost reaprinsa scanteia constructorului francez in lupta pentru titlul manufacturierilor, chiar daca in campionat sunt implicate doar echipe private.

Aparitia echipei Proton la aceasta etapa nu a fost nici de aceasta data cu noroc, Chris Atkinson abandonand in prima zi cu probleme electrice si Giandomenico Basso avand parte de mai multe incidente. In prima zi acesta a avut parte de o rasucire pe proba, a avut o incursiune in afara traseului pe proba de noapte, iar intercom-ul a incetat sa mai functioneze. Sambata ghinionul a continuat pentru italian, o problema la alternator fiind de aceasta data cauza frustrarii pentru Basso. Totusi acesta a reusit locul 10 la final, reusind sa isi treaca in cont ultimul punct disponibil din raliu. 

 

Freddy Loix a fost premiat cu trofeul Colin McRae Flat Out juriul fiind foarte impresionat de evolutia belgianului in proba de noapte “Ronde”.

 

Rezultate finale Raliul Sanremo