Prima etapă WSK Master Series – La Conca, Muro Leccese

Sezonul internaţional al kartingului European, a debutat pe cunoscutul circuit La Conca din localitatea Muro Leccese din Italia, în primul weekend al lunii martie. Ediţia 2012 a prestigioasei competiţii World Series Karting – Master a reunit 251 de piloţi din 17 ţări, la startul claselor MINI, KF2, KF3, KZ2 şi KZ1.

 

La această competiţie au luat startul 4 piloţi din România. Ei sunt, Andrei Vajda de la clubul Sined Motorsport din Rădăuţi care a trebuit să se conformeze noilor reglementări CIK-FIA privind participarea internaţională la clasa MINI şi a devenit titular al unei  licenţe italiene, la clasa juniorilor KF3, Petruţ Florescu reprezentând clubul bucureştean Urban Fast şi Dionisos Marcu de la Sined Motorsport şi la clasa KF2 „veteranul” Tomi Drăgan, reprezentând echipa Luxor Racing Team a cunoscutului constructor italian LENZO.

 

startul clasei KF3

 

Cea mai plăcută surpriză ne-a oferit-o micuţul Andrei Vajda care, după 3 manşe de calificare şi o finală pe care a încheiat-o pe podium, a acumulat 26 de puncte care îl clasează pe poziţia secundă a clasamentului final al celor 34 de participanţi.

 

Aflaţi la prima participare în WSK, la clasa KF3, Petruţ Florescu şi Dionisos Marcu au reuşit să ocupe în finală locurile 16 şi respectiv 24 care, deşi îi situează în clasamentul final al etapei, în afara zonei punctelor, se poate spune că au debutat „cu dreptul” la o clasă foarte puternică, cu 85 de participanţi. 

 

Tomi Drăgan a reuşit o clasare pe locul 4  în primul heat de calificare, cursa anunţându-se una promiţătoare pentru pilotul legitimat la clubul sportiv Urban Fast. În cea de-a doua manşă de calificare, însă, pilotul aflat în faţa lui Tomi s-a răsucit pe pistă, contactul neputând fi evitat. După o ușoară accidentare, un abandon și o clasare pe locul 11 în ultima manșă de calificare, Tomi a obținut în clasamentul final doar locul 36, din 71 de participanţi, nefiind suficient pentu a se califica în finală.

 

Următoarea etapă a WSK va avea loc în week-end-ul 15-18 martie pe pista Sarno de lângă Napoli, unde sperăm ca băieţii noştri să urce în clasament!

 

via | Federatia Romana de Karting

One thought on “Prima etapă WSK Master Series – La Conca, Muro Leccese”

Comments are closed.