Start în forță pentru sezonul 2014 al CNK

În zilele de 5 și 6 aprilie, circuitul AMCKART de lângă București a fost gazda primei etape a Campionatului Național de Karting „Dunlop” 2014 organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv. Deși condițiile meteo nu au fost ideale pentru karting în aer liber, 54 de piloți licențiați FRAS s-au înscris și au participat la prima etapă a sezonului.

 

Clasa KID a alergat în concurs doar sâmbătă, din rațiuni de siguranță, întrucât regulamentul CNK „Dunlop” nu le permite celor mai mici dintre kartiști să concureze pe pistă umedă. Prefinala a fost câștigată de puștiul ieșean Andrei Crăciun, în fața lui Gabriel Badea-Hahui și Vichea Nemeș. La primele antrenamente de sâmbătă ale clasei KID a participat și micuța Remina Maria Tudorancea din Galați, care la vârsta de 4 ani și 9 luni a devenit cel mai tânăr sportiv licențiat FRAS în sezonul 2014. Clasa PUFO a fost dominată de Gabor Veres, care s-a impus în prefinală și în finală, urmat de Raul Pop și Remus Tudorancea.

 

În finala MINI s-a impus detașat Rareș Cărbunaru, care a trecut linia de sosire înaintea lui Cosmin Condrea și Andrei Boacă. La fel de categoric a câștigat Theodor Nicoară la MINI ROTAX, podiumul fiind completat de Sorin Müller și Anthony Cimpoca. Clasa KFJ a fost câștigată de Vlad Gyenge, cu un tur de pistă în fața fraților Andrei și Gabriel Tomescu. Timișoreanul Remus Gherghinescu a fost suveran la clasa ROTAX, devansându-l pe veteranul elvețian Christian Müller. Victoria la clasa DD2 a intrat în palmaresul lui Robert Barabas, adolescentul din Brașov fiind talonat de Ruxandra Crețu și George Strîmbu.

 CNK Dunlop AMCKART Etapa 1

Clasa „regină” KZ a fost ca de obicei foarte disputată, 15 concurenți fiind înscriși la start. După ce în prefinală a fost imbatabil, ex-pilotul de monoposturi Matei Mihăescu a încheiat manșa finală pe locul 4. Victoria i-a revenit lui Tiberius Iorgulescu, la capătul unei lupte care a ținut publicul în picioare până pe ultima sută de metri. Campionul en-titre al clasei KZ, italianul Andrea Raimondi, l-a talonat insistent pe parcursul celor 20 de minute ale cursei și a trecut linia de finiș la jumătate de secundă în urma învingătorului, bronzul categoriei fiind acontat de Daniel Vonica.

 

„Mă bucur mult că am avut un start bun și că am reușit să păstrez prima poziție până în ultimul viraj. De vineri până duminică, vremea a alternat de la soare, la vânt și la ploaie, dar am avut un număr mulțumitor de concurenți pe grilă și o concurență acerbă în finală. Sunt foarte mândru de condițiile de concurs din România, întrucât consider că nivelul a crescut în ultimii ani”, a declarat Tiberius Iorgulescu, care în trecut a concurat cu succes în Italia. În etapa următoare a CNK „Dunlop” (3-4 mai), pilotul în vârstă de 17 ani va alerga pe teren propriu, la Constanța, pe un circuit special amenajat în parcarea unui important centru comercial din orașul de la malul mării.