8 MINI ALL4 Racing pentru Raliul Dakar 2015

Cu mai puţin de două luni înainte de începerea ediţiei 2015 a Raliului Dakar (3-17 ianuarie), echipa X-raid, susţinută de MINI, şi-a prezentat formulele de echipaje pentru a 37-a ediţie a celui mai faimos rally-raid din lume. Opt modele MINI ALL4 Racing şi sportivi din zece ţări vor participa la aventura supremă în motorsport, Raliul Dakar. Campionii en-titre ai Dakarului – Joan “Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Michel Périn (Franţa) – vor conduce Monster Energy Rally Raid Team, în timp ce echipajele experimentate formate din Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina), respectiv din Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa) completează formula. De asemenea, la start vor fi prezente şi cinci echipaje private cu modele MINI ALL4 Racing construite de compania germană X-raid GmbH.

MINI ALL 4 Racing

Pentru marca MINI, Raliul Dakar 2015 va fi următorul capitol al poveştii unice de succes, care a culminat cu trei victorii consecutive în Dakar, precum şi cu trei titluri consecutive în Cupa Mondială FIA pentru raliuri cross-country, din 2012 în 2014. Ediţia 2015 a Raliului Dakar promite să fie cea mai dificilă de când Dakarul s-a mutat din Africa în America de Sud, în 2009.

MINI ALL 4 Racing Nani Roma

Cu traseul său foarte dificil şi condiţiile extrem de provocatoare de cursă, Raliul Dakar este nu doar un raliu off-road palpitant pentru milioanele de fani ai motorsportului. Competiţia este şi testul suprem pentru piloţi, echipe şi maşini“, a declarat Jochen Goller, vicepreşedinte executiv MINI. “Chiar şi cu cea mai remarcabilă pregătire, Dakarul rămâne o aventură teribilă, cu provocări greu de anticipat şi cu sarcini extrem de dificile pe care toţi concurenţii trebuie să le treacă pentru a reuşi. Cu acest obiectiv în gând, suntem foarte încântaţi să participă la Raliul Dakar 2015 cu o echipă profesionistă şi experimentată – partenerii noştri strategici X-raid Team -, cu o formulă de piloţi extrem de competitivă şi cu un câştigător dovedit, precum MINI ALL4 Racing. La ultimele trei ediţii ale Raliului Dakar, MINI ALL4 Racing a fost epitomul anduranţei, performanţelor, fiabilităţii, agilităţii şi – nu în ultimul rând – al succesului. Prin urmare, milioane de fani de pretutindeni sunt pregătiţi să privească Raliul Dakar 2015, iar imensa notorietate internaţională reprezintă scena perfectă de extindere a audienţei globale a mărcii MINI.

MINI ALL 4 Racing 1

Cu numeroase probe speciale noi sau readuse în program, Dakar va fi o nouă aventură pentru piloţi şi echipe. De la nemiloasele tronsoane de macadam până la înălţimile Anzilor, de la căldura infernală a deşertului Atacama până la dunele cu nisip fin, sportivii îşi croiesc deseori drum spre necunoscut, având de trecut obstacole greu de prevăzut. Toate acestea transformă Raliul Dakar în provocarea supremă din motorsport. Pornind din Buenos Aires (Argentina) şi traversând continentul sud-american într-o buclă imensă, prin Chile şi Bolivia, pentru a reveni în Argentina, cei peste 9000 de kilometri reprezintă provocarea pe care o au de trecut concurenţii.

Nani Roma

În 2015, Nani Roma şi experimentatul navigator Michel Périn (Franţa), de patru ori câştigător al Dakarului, vor să-şi apere titlul, alături de modelul MINI ALL4 Racing pictat în negru şi verde. “Câştigarea Raliului Dakar 2014 cu MINI ALL4 Racing a fost o experienţă specială pentru mine pentru că a venit la exact zece ani de la prima mea victorie în Dakar“, a declarat Roma, care în 2004 a triumfat în Raliul Dakar, dar la categoria moto. “MINI ALL4 Racing a fost puternic de la început la sfârşit. MINI a fost aşa cum îl ştim întotdeauna: puternic, fiabil şi rapid. A fost un factor important prin care am obţinut cea mai recentă victorie a mea în Dakar. Va fi o plăcere să mă aflu din nou în MINI şi privesc cu încredere spre Raliul Dakar 2015 pentru a-mi apăra titlul.

MINI ALL 4 Racing 2

Terranova, care a încheiat Dakar 2014 pe locul al cincilea cu modelul MINI ALL4 Racing vopsit în negru şi roşu: “Obiectivul meu este să câştig Dakarul, dar şi să fiu primul sportiv cu vârsta sub 40 de ani care îl câştigă. Este o provocare majoră, dar MINI ALL4 Racing este foarte puternic. Aşa că sunt încrezător că voi reuşi să-mi ating obiectivele“. Holowczyc, câştigător al ediţiei 2013 a Cupei Mondiale FIA pentru raliuri cross-country cu MINI ALL4 Racing, va pilota modelul negru-albastru. Holowczyc spune: “Voi face tot ce este posibil pentru a fi pe podium când se va încheia Dakarul. Traseul este mult mai dificil decât în 2014, aşa că următorul Dakar va fi o nouă provocare pe care o accept cu mare plăcere“.

MINI ALL 4 Racing team

Nu mai puţin de cinci MINI ALL4 Racing suplimentare, construite de X-raid, vor fi pilotat de echipaje de client şi vor completa grupul MINI în Raliul Dakar 2015.

 

Echipajele MINI ALL4 Racing pentru Raliul Dakar 2015:

 

Monster Energy Rally Raid Team.

#300 Nani Roma (Spania) – Michel Périn (Franţa)
#305 Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina)
#306 Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa)

Echipajele X-raid MINI ALL4 Racing.

#310 Vladimir Vasilyev (Rusia) – Konstantin Zhiltsov (Rusia)
#314 Erik van Loon(Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda)
#319 Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia)
#329 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) – Anton Nikolaev (Rusia)
#334 Stephan Schott (Germania) – Holm Schmidt (Germania)