Alessandro Zanardi cel mai bine clasat pilot BMW la Portimão

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) a reuşit o revenire spectaculoasă în manşa principală a etapei Blancpain Sprint Series desfăşurată la Portimão (Portugalia). După o oră de cursă la intensitate maximă, el a reuşit să fie el mai bine clasat pilot BMW, aflat la volanul unui model BMW Z4 GT3. Cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius, pilotajul a fost deosebit de solicitant pentru Zanardi. Acest lucru nu l-a împiedicat să impresioneze cu o performanţă bună, după ce a luat startul de pe locul al 14-lea al grilei.

Alex Zanardi Portimao

După ce cursa de calificare de sâmbătă a fost una dificilă, în care maşina lui a fost avariată încă din primul tur, Zanardi a fost încrezător pentru manşa de duminică. El a prezis că un rezultat bun este posibil cu modelul BMW Z4 GT3 înscris de ROAL Motorsport. Încă de la start, el a rulat la maximum şi a recuperat poziţie după poziţie. A trecut cu bine de toate disputele strânse din prima parte a întrecerii, în timp ce alţi piloţi au fost victimele accidentelor. După primul sfert al cursei, italianul urcase până pe locul al optulea.

 

După 25 de minute, el a intrat la standuri pentru pit stopul obligatoriu, moment în care echipa tehnică a făcut o treabă excelentă la schimbarea cauciucurilor. În consecinţă, Zanardi a reuşit o îmbunătăţire suplimentară a locului din clasament. După ce toate maşinile au efectuat pit stopurile obligatorii, Zanardi se afla pe locul al cincilea. Partea a doua a cursei s-a dovedit a fi şi mai dificilă pentru pilotul italian. Căldura excesivă din cockpit a făcut ca pilotajul lui Alex să nu mai fie la acelaşi nivel ridicat. În plus, el a avut probleme la frânare cu protezele de picioare, din cauza suprafeţei denivelate a circuitului. Ca urmare, el nu a putut ataca la maximum în duelurile cu adversarii şi a retrogradat până pe locul al nouălea.

Alex Zanardi Portimao 1

A fost incredibil de greu din cauza căldurii. A fost foarte cald în maşină şi, din punct de vedere fizic, a fost una dintre cele mai dificile curse din cariera mea, inclusiv cele de paraciclism“, a declarat Zanardi după cursă. “Dar sunt destul de mulţumit cu rezultatul pentru că eu consider că am obţinut maximum posibil în aceste condiţii. Principala mea problemă a fost frânarea cu protezele pe această suprafaţă foarte denivelată. A trebuit să frânez foarte devreme şi cu toate acestea am intrat prea tare în viraje. În parte a doua a cursei au fost momentele când am fost depăşit de celelalte maşini. Cu toate acestea, pot fi mulţumit. Am reuşit un rezultat decent, am adus maşina la sosire fără niciun fel de zgârietură şi suntem încrezători pentru etapa de la Zolder.

 

Cursa principală a fost câştigată de Maximilian Götz (Germania) şi Maximilian Buhk (Germania). Zanardi a fost cel mai bine clasat pilot BMW, în timp ce celelalte patru modele BMW Z4 GT3 au ocupat de la locul al 13-lea la al 16-lea. Portimão a fost gazda celei de-a cincea etape din sezonul 2014 al Blancpain Sprint Series. Următoarea rundă va avea loc în perioada 17-19 octombrie la Zolder (Belgia).