BMW Fest, cel mai mare festival din România dedicat pasionaţilor mărcii

BMW Blog România, blog independent dedicat , organizează în acest week-end (30-31 mai) un festival dedicat pasionaţilor mărcii la Romexpo Băneasa, Bucureşti. Este un proiect organizat în premieră în România care îşi propune să reunească automobile de epocă şi modele care au făcut istorie, demonstraţii spectaculoase de drift şi drift taxi, precum şi teste BMW Motorrad.

 

În prim plan va fi prezenţa unuia din cele mai spectaculoase modele ale mărcii, BMW i8, precum şi o demonstraţie de stunt riding susţinută de campionul mondial Chris Pfeiffer susţinut de un moment special al pilotului Caludiu David alături de un spectaculos BMW M6.

 Test_consum_520d_xDrive_Dubla_traversare_a_Romaniei_fotografi_Bogdan_Baraghin_Petric_Tnase_small_800x527

Invitați speciali: Chris Pfeiffer și Claudiu David
Iubitorii motociclismului vor avea ocazia să-l vadă la lucru pe Chris Pfeiffer, unul dintre cei mai apreciați stunteri moto din lume. Chris Pfeiffer si-a început cariera în motorsport la doar nouă ani, iar disciplinele sale preferate sunt trialul și enduro. În prezent, demonstrațiile moto pe care Chris Pfeiffer le susține pe întreg mapamondul atrag mii de oameni, iar spectacolul și interacțiunea cu publicul sunt la cele mai înalte cote.

Chris Pfeiffer at Red Bull Street Freestyle Show 2009 ? Colombo, Sri Lanka  (03/2010)
Chris Pfeiffer at Red Bull Street Freestyle Show 2009 ? Colombo, Sri Lanka (03/2010)

Pe 30 mai, alături de Chris Pfeiffer își va face apariția și Claudiu David, la volanul unui model BMW M6 Coupe. Împreună, cei doi își propun să ofere un show unic, pentru iubitorii lumii motorizate, fie că vorbim despre două sau patru roți.

 

Sesiuni de taxi-drift pentru vizitatorii BMW Fest România
Piloții echipelor EvL Drift Team și Rampage Drift, alături de modelele special pregătite pentru competițiile de drift, vor invita participanții la BMW Fest România pe post de co-piloți.

 Radu Vaduva si Radu Moise (2)

Ride-test cu cele mai noi modele BMW Motorrad
Motocicliștii participanți la eveniment vor avea posibilitatea să testeze cele mai noi modele produse de BMW Motorrad. Traseul este prestabilit, iar liderul de coloană va fi Marius Băcilă, instructorul Rider Academy. Printre motocicletele ce vor fi disponibile pentru teste se numără: BMW S 1000RR, R 1200R, R nineT, R 1200GS, și K 1600 GTL Exclusive.

 

BMW i8, vedeta BMW Fest România
Revoluționarul model BMW i8 va fi vedeta festivalului și, alături de multe alte modele BMW clasice și nu numai, va putea fi admirat în interiorul Pavilionului E1. Printre celelalte automobile expuse în timpul evenimentului se numără și modele care au făcut istorie, printre care E9, E24 și, desigur, E30.

 

Donează pentru SMURD, o campanie sus ținută de BMW Blog România
Unul dintre principalele ­obiective ale BMW Fest România este responsabilizarea în trafic a şoferilor şi a motocicliştilor, dar şi scoaterea în evidenţă a pericolelor în faţa cărora ne putem expune atunci când alegem să nu respectăm legislaţia rutieră. Poliţia Rutieră Română, alături de Fundaţia pentru SMURD, va susţine în cadrul evenimentului o serie de conferinţe pe tema siguranţei rutiere. Scopul acestor discuţii este acela de a aduce în atenţia participanţilor la eveniment faptul că toleranţa şi respectul în trafic sunt atitundini obligatorii. În plus, 10% din valoarea încasărilor din bilete va fi donată către Fundația pentru SMURD.

 

Biletele pentru BMW Fest România sunt disponibile în toată rețeaua magazinelor Diverta și online, prin portalul myTicket. Biletele de acces vor putea fi achiziționate și în timpul festivalului, de la fața locului.

 

Despre Efix, sponsorul oficial al BMW Fest România:
Efix este cea mai avansată gamă de carburanti de la Rompetrol. Folosind o tehnologie de ultimă generație și bazat pe o combinație optimă de aditivi și compuși activi, Efix protejează motorul, curăță supapele și injectoarele, reduce consumul de carburant și crește performanța motorului. In 2014, carburantii Efix au fost testati si certificati tehnic in Germania in Laboratorul Centrului de Competenţă pentru Combustibili şi Lubrifianţi.