BMW M235i “Coupé Drift Mob”, proiect pornit de la o echipă condusă de un român

Piloţi-cascadori profesionişti şi coordonatorul de cascadorii de la Hollywood, Mic Rodgers (“The Fast and the Furious”), au pus în scenă un drift show cu o coregrafie perfectă în centrul metropolei din Africa de Sud – vedetele acţiunii din clip sunt modele BMW M Performance. 

 Drift Mob BMW M235i

Cinci BMW M235i Coupé, de culoare Melbourne Red, au fost conduse prin oraş, transformând brusc şi aparent spontan un sens giratoriu într-un studio de film. Automobilele au fost pilotate de cinci dintre cei mai buni şi cei mai experimentaţi piloţi-cascadori din lume, iar întâlnirea a fost înregistrată pentru posterioritate de legenda Hollywoodului, Mic Rodgers (“The Fast and the Furious”). Rezultatul este un videoclip bine regizat, cu fum de cauciucuri şi acel sentiment special de fiori – dar fără vreo limită de vârstă.

 

Idea proiectul din Africa de Sud a apărut în timpul pregătirii de lansare a noului model, în echipa condusă de românul Thomas Ebner, Product Manager BMW Seria 2.

 

Este, de fapt, unul din multele proiecte pe care le gândisem pentru promovarea Seria 2 Coupe la lansare. Am vrut să arătăm abilităţile dinamice modelului care se bazează pe un concept sportiv perfect: tracţiune spate, distribuirea maselor între punţi în raport 50:50, caroserie foarte rigidă, direcţie precisă şi propulsorul cu tehnologia premiată BMW TwinPower Turbo. În acelaşi timp, cred că am putut să dovedim cât de distractivă este o asemnea maşină, cât de autentică este plăcerea de a conduce la BMW Seria 2 Coupe. Coregrafia pe care o vedem este realizată de unii din cei mai buni piloţi de drift din lume şi ne bucurăm că au fost alături de noi şi s-au simţit aşa de bine. Dar Seria 2 Coupe oferă multă distracţie şi o experienţă spiortivă în mâinile oricărui şofer. Pe scurt, BMW Seria 2 Coupe se conduce excelent şi noi am vrut să demonstrăm asta într-un mod spectaculos,” a explicat Ebner.

 

Patru piloti din campionatul Formula Drift: Rhys Millen, Samuel Hübinette, Conrad Grunewald şi Daijiro Yoshihara, precum şi pe cascadorul Rich Rutherford, care a fost implicat până acum în aproape 200 de filme au fost protagonistii acestui Drift Mob. Pentru coordonatorul cascadorilor, Riley Harper, acest cvintet a fost alegerea ideală: “A fost o echipă bine coordonată, în care fiecare membru a ştiut cu exactitate cum şi unde se îndreaptă ceilalţi“.