BMW M6 GT3 din nou în turneu mondial în 2020 cu Intercontinental GT Challenge

La începutul lunii februarie, “Bathurst 12 Hour” din Australia va deschide sezonul 2020 din Intercontinental GT Challenge (IGTC), în care BMW M6 GT3 va participa din nou la seria internaţională de curse GT. Walkenhorst Motorsport va fi echipa de curse şi va fi întărită cu piloţi oficiali BMW. Sezonul IGTC 2020 este compus din cinci curse ce au loc în ţări de pe cinci continente: Australia, Belgia, Japonia, SUA şi Africa de Sud.

La deschiderea sezonului de la Bathurst (31 ianuarie – 2 februarie), Walkenhorst Motorsport va înscrie un singur BMW M6 GT3 din considerente de logistică. Piloţii oficiali BMW Augusto Farfus (Brazilia) şi Nick Catsburg (Olanda), precum şi eroul local Chaz Mostert (Australia) vor alterna la comenzile maşinii. Echipa va concura în celelalte curse ale sezonului cu două modele BMW M6 GT3, când piloţii oficiali BMW Martin Tomczyk (Germania) şi Nick Yelloly (Marea Britanie), dar şi David Pittard (Marea Britanie) vor fi în acţiune.

După deschiderea sezonului, a doua cursă este cea de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), la finalul lunii iulie. În august, IGTC se va îndrepta spre Japonia pentru cele 10 ore de la Suzuka. Noutatea din calendar este “Indianapolis 8 Hour” (SUA), la începutul lui octombrie, în timp ce finala va fi “Kyalami 9 Hour” din Africa de Sud, în noiembrie.