BMW Vision Gran Turismo, model de curse pentru Gran Turismo 6, jocul din care se nasc piloti

Un nou automobil virtual de curse, BMW Vision Gran Turismo, ajunge pe circuite în Gran Turismo® 6, renumitul joc de curse disponibil exclusiv PlayStation®3. Cei de la Nissan au si creat programul GT Academy, un real succes, acestia avand in prezent patru piloti care vor participa in acest an la Le Mans 24H, dupa ce s-au impus in competitia virtuala.

 

Modelul de curse, creat de BMW Group Design, este echipat cu un motor de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, dezvoltat de BMW M GmbH, care promite o performanţă maximă de 404 kW/549 CP intre 6.200 şi 7.300 rpm. Cuplul maxim de 680 Nm este dezvoltat la doar 1.900 rpm. O transmisie secvenţială cu şase trepte, operată prin intermediul clapetelor de schimbare a vitezelor de pe volan, distribuie puterea motorului către puntea spate. Caracteristicile remarcabile de performanţă ale BMW Vision Gran Turismo, automobil care cântăreşte doar 1.180 de kilograme, include o distribuţie perfectă a maselor 50:50.

BMW_Vision_Gran_Turismo

Dezvoltarea BMW Vision Gran Turismo combină experienţa pe care am dobândit-o de-a lungul anilor în motorsport cu semnătura BMW Design. Maşina de curse anticipează tendinţele viitoare din curse şi permite fanilor jocurilor să experimenteze şi mai mult calitatea BMW în competiţii“, declară Andreas-Christoph Hofmann, vicepreşedinte Brand Communication BMW, BMW i, BMW M. Începând de joi (15 mai 2014), vizitatorii BMW Welt din München vor avea posibilitatea de a concura pe circuitele virtuale cu BMW Vision Gran Turismo în cadrul expoziţiei BMW M. Pe lângă consolele PlayStation®3 pentru jocuri, va fi disponibil şi un scaun de curse special – cu un monitor format din trei ecrane -, ceea ce va face ca experienţa să fie şi mai captivantă, iar jucătorul să aibă impresia că pilotează automobilul în lumea reală. Este vorba de un concept car virtual, fără corespondent direct în lumea reală, construit exclusiv pentru experienţa PlayStation.

BMW_Vision_Gran_Turismo 1

Urmând tradiţia turismelor BMW de succes din anii ’70, echipa de design BMW a creat un model de curse fără compromisuri pentru era modernă. Datorită proporţiilor alungite şi siluetei dinamice, BMW Vision Gran Turismo dă impresia de viteză chiar şi atunci când staţionează. Spoilerele faţă şi spate asigură forţa de apăsare optimă, în timp ce elementele de canalizare a debitului de aer reduc atât rezistenţa aerodinamică, cât şi masa totală a automobilului prin utilizarea fibrei de carbon. Finisarea în culorile BMW M urmăreşte debitul de aer. Karim Habib, director de design BMW, a declarat: “BMW Vision Gran Turismo reprezintă sportivitatea şi dinamica BMW în cea mai pură formă. Înseamnă automobilul care a fost conceput şi realizat cu maximă precizie pentru a concura şi a câştiga“.

Anul trecut, pentru a marca a 15-a aniversare a jocului, Kazunori Yamauchi – creatorul Gran Turismo® şi preşedintele Polyphony Digital Inc., a invitat principalii constructori de automobile să contribuie la seria de jocuri de succes. Departamentelor de design li s-a cerut să privească spre viitor şi să-şi împărtăşească conceptele revoluţionare cu comunitatea jucătorilor. Automobilele virtuale vor fi integrate treptat în noul joc Gran Turismo® 6 prin intermediul unor actualizări online. “Am aşteptat cu nerăbdare să văd ce tip de automobil vor prezenta cei de la BMW. Rezultatul – Vision Gran Turismo – a ost o maşină sport care este un model BMW atât de evident încât prezintă toate genele ADN ale mărcii BMW. Ceea ce face ca Vision GT să fie recunoscut ca un model BMW se regăseşte în aspecte precum dimensiunile compacte, partea frontală lată şi aripile spate. Automobilul păstrează formele unghiulare puternice din trecut, dar are şi linii moderne şi elegante”, a declarat Yamauchi. Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, a completat: “Acest proiect înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece Kazunori-san împărtăşeşte aceeaşi pasiune pentru design şi pentru plăcerea condusului asemenea nouă la BMW Group. Suntem încântaţi să prezentăm primul concept virtual BMW din istorie în GT6“.

 

Jocul video Gran Turismo®, lansat în premieră în 1998, este un simulator de curse ce a câştigat numeroase premii. Seria este unul dintre cele mai mari jocuri virtuale de curse din lume şi cea mai de succes franciză PlayStation. Jocul este caracterizat de gama largă de opţiuni realiste pentru circuit şi de imagini HD ce par autentice. Conform Sony Computer Entertainment, seria completă a fost vândută în peste 70 de milioane de jocuri în mai bine de 100 de ţări.