Bogdan Butiu câştigă prima etapă a Cupei Moto X Country

După ce sâmbătă, Mani Gyenes a câştigat etapa cu numărul patru a Campionatului Naţional de Endurocros, desfăşurată în cadrul festivalului Moto X Country, a venit rândul primei etape de cupă X Country. Pilotul Vectra Racing s-a impus relativ lejer la clasa Extrem, dedicată sportivilor profesionişti, podiumul având o configuraţie identică cu cel din ziua întâi: Mani a fost urmat de Ervin Kovacs (Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc) şi de Otto Mircea (Iseco Tg. Mureş).

În centrul atenţiei s-a aflat însă clasa Open, dedicată piloţilor fără prea mare experienţă competiţională, cel mai bun dintre aceştia urmând să câştige un contract de pilot Gas Gas în campionatele de enduro ale României şi Europei de Est, oferit de Patrick Moto, importatorul acestei mărci în România.

Sibianul Buţiu Bogdan (AMC Bogdan Sibiu) este cel care a făcut primul pas spre acest statut, fiind urmat de Alexandru Anghel (Vectra Racing) şi de Arpad Maxim (Iseco Târgu Mureş). A doua etapă a cupei X Country se va desăşura la Vama Veche, pe 13-15 august, în acelaşi format: etapă din Campionatul Naţional de Endurocros, întrunire moto şi etapă din festivalul muzical Rock Maraton.

Marc Sandu

PR Federatia Romana de Motociclism