C5 AIRCROSS SUV HYBRID

UN SUV DE CLASĂ Ë-COMFORT

Citroën lansează ofensiva sa electrică, prin prezentarea emblemei mărcii în materie de tehnologie, C5 Aircross SUV Hybrid, the Silent Urban Vehicle de clasă ë-Comfort.

Deja o referință în materie de confort, grație suspensiilor cu amortizare hidraulică progresivă (Progressive Hydraulic Cushions®), scaunelor Advanced Comfort și celor 20 de sisteme de asistență la condus, C5 Aircross SUV trece la o nouă etapă în ceea ce privește programul Citroën Advanced Comfort® prin gama de modele plug-in hybrid.
. FĂRĂ COMPROMIS: un condus inspirat de utilizările clienților mărcii, cu zero emisii de CO2 în modul 100% electric (autonomie 50 km*) și o autonomie nelimitată pentru traseele lungi, datorită motorizării pe benzină.
. LINIȘTE LA BORD: deplasări în modul electric în deplină liniște și relaxare, la bordul acestui Silent Urban Vehicle, într-o ambianță discretă, lipsită de zgomote, zdruncinături sau vibrații.
. EXPERIENȚĂ DE CONDUS VÂRF-DE-GAMĂ: performanțe electrizante, grație asocierii între un motor pe benzină PureTech 180 CP, un motor electric de 80 kW și o cutie automată ë-EAT8, care oferă o putere cumulată de 225 CP și un cuplu de 320 Nm disponibil imediat.
. INTUITIV: un ecosistem complet, intuitiv și user-friendly, inclusiv control automat al modurilor de condus, încărcare ușoară și un portal dedicat de servicii conectate.

Reveal-SUV-C5-AC-H_NewsACCESS-2

C5 Aircross SUV Hybrid este cel mai modular model din segmentul său, grație modularității sale de referință: 3 scaune spate individuale, culisante, înclinabile și escamotabile, volum al portbagajului Best in Class.

Oferind o autonomie de 50 km* în modul electric, emisii de CO2 de 39 C8g/km* și un consum de 1.7 L/100 km* în ciclul WLTP, C5 Aircross SUV Hybrid reprezintă o nouă etapă în tranziția energetică a mărcii Citroën, propunând un motor plug-in hybrid care asociază tehnologia cu un cost operațional competitiv.

Descoperă noul C5 Aircross SUV Hybrid

*Date estimative, oferite în scop informativ și aflate în curs de omologare (ciclul WLTP).

PRIMUL MODEL AL OFENSIVEI ELECTRICE CITROËN

Noul C5 Aircross SUV Hybrid reprezintă primul pas în ofensiva lansată de marca Citroën, care vizează electrificarea întregii sale game până în anu2025. Anul 2020 va marca pentru Citroën tranziția către o gamă extinsă, care va fi completată de gama 100% electrică și plug-in hybrid, pe lângă motoarele termice performante. Începând cu Noul C5 Aircross SUV Hybrid, toate noile modele lansate de Marcă vor avea o versiune electrificată, dovadă a angajamentului Citroën privind tranziția energetică. Obiectivul Mărcii este de a propune modele inspirate de utilizările clienților, pentru fiecare segment și fiecare piață.

EXPERIENȚA DECISIVĂ ÎN MATERIE DE CONFORT ACCESIBILĂ PENTRU CÂT MAI MULȚI UTILIZATORI

Un SUV cu personalitate unică, modern și high-tech, ce trece la o nouă etapă în ceea ce privește programul Citroën Advanced Comfort®, grație versiunii sale plug-in hybrid:

  • UTILIZARE POLIVALENTĂ

Noul C5 Aircross SUV Hybrid propune o mobilitate extinsă, pentru o utilizare polivalentă, reprezentând vârful-de-gamă al mărcii Citroën. Modelul oferă plăcere de a conduce 100% electric, fără griji, grație unei autonomii de 50 de kmi  (WLTP) pentru deplasările zilnice, facilitând accesul în zone urbane cu trafic restricționat, asociată cu libertatea rulării în modul termic, pentru traseele lungi.

  • DEPLASĂRI ÎN CLASA Ë-CONFORT
    • Noul C5 Aircross SUV Hybrid este un Silent Urban Vehicle capabil să ruleze în liniște și fără vibrații în deplasările zilnice. SUV-ul propune un confort exceptional la bord, grație geamurilor față laminate cu strat izolator, suspensiei cu amortizare hidraulică progresivă („Progressive Hydraulic Cushions®”) și scaunelor Advanced Comfort.
    • Experimentează confortul și fluiditatea condusului electric, datorită cuplului de 320 Nm disponibil imediat și cutiei automate electrificate ë-EAT8. Oferind o putere combinată de 225 CP (motor pe benzină de 180 CP, motor electric de 80 kW), Noul C5 Aircross SUV Hybrid promite performanțe dinamice pentru o plăcere intensă a condusului.
    • În versiunea plug-in hybrid, C5 Aircross SUV este în continuare Best in Class în materie de modularitate, bateria de înaltă tensiune fiind amplasată inteligent sub scaunele spate. Modelul propune 3 scaune individuale de aceeași dimensiune, rabatabile, escamotabile și înclinabile și un volum al portbagajului ce variază între 460 și 600l, o dimensiune record pe segmentul C-SUV plug-in hybrid.
    • Simplu și user-friendly, Noul C5 Aircross SUV Hybrid este un plug-in hybrid conceput pentru a facilita călătoriile zilnice. Acesta oferă o încărcare rapidă simplificată și programabilă, interfețe intuitive și un ecosistem de servicii conectate, pentru și mai multă relaxare la bord.
  • ÎN CENTRUL PIEȚEI

Disponibil începând de la 39.950€ (preț valabil în Franța), Noul C5 Aircross SUV Hybrid se înscrie în strategia mărcii Citroën de a propune modele adaptate diferitelor tipuri de utilizare, pentru piața-cheie.

  1. NOUL C5 AIRCROSS SUV HYBRID, PRIMUL MODEL AL OFENSIVEI ELECTRICE CITROËN

>>O GAMĂ DE MODELE ELECTRIFICATE GENERALISTE, INSPIRATĂ DE UTILIZĂRILE CLIENȚILOR

Ca marcă generalistă, Citroën urmărește să ofere o gamă de modele adaptate tuturor tipurilor de utilizări ale clienților și să lanseze tranziția energetică, cu accent pe vehiculele LEV (Low Emission Vehicle), țintind fiecare segment și fiecare piață. În prezent, Citroën oferă o gamă electrică care acoperă nevoi targetate pentru utilizări specifice: Berlingo Electric, pentru utilizatorii care doresc să călătorească sau să livreze marfă în zonele urbane și periurbane, C-Zero, care oferă manevrabilitate și agilitate în oraș și E-MEHARI care permite unui număr de 4 pasageri să călătorească sub cerul liber, un omagiu adus legendarului Méhari. Cu Noul C5 Aircross SUV Hybrid, Citroën marchează tranziția către o gamă extinsă, care va include în curând și versiunile 100% electrice sau plug-in hybrid, pe lângă motoarele termice eficiente și puternice și versiunile electrice targetate.

Noul C5 Aircross SUV Hybrid este primul model plug-in hybrid din gama Citroën care, până în 2023, va fi în proporție de 80% electrificată și de 100%, până în 2025. Începând cu C5 Aircross SUV, toate noile modele lansate de Marcă vor avea o versiune electrificată, dovadă a angajamentului Citroën față de tranziția energetică. Noul C5 Aircross SUV Hybrid reprezintă o propunere versatilă pentru clienții care doresc să beneficieze de tot ce este mai bun din cele două tipuri de motorizări: toate avantajele modului 100% electric ZEV (Zero Emission Vehicle) în oraș, pentru deplasări zilnice și ale motorului termic, pentru traseele lungi. Cu această gamă extinsă de modele electrificate, Citroën satisface nevoile clienților aflați în căutarea unei mobilități inteligente, în special pentru traseele zilnice efectuate în timpul săptămânii, dar care nu doresc să renunțe la deplasările mai lungi, ca mijloc de evadare. Gama plug-in hybrid răspunde nevoilor persoanelor fizice și ale profesioniștilor, care necesită un cost de utilizare optimizat.

  1. UN SUV ENERGETIC CU PERSONALITATE UNICĂ

>> PERSONALIZARE SPECIFICĂ PENTRU VERSIUNEA HYBRID

La fel ca versiunile termice, Noul C5 Aircross SUV Hybrid se remarcă prin personalitatea puternică și îndrăzneață. Robust și protector, acesta dispune de o ofertă completă de personalizare, cu detalii special gândite pentru a valoriza modul de condus hybrid.

–           Un nou pachet cromatic energizant, Anodised Blue, care simbolizează hibridul plug-in. Inserțiile colorate de pe protecțiile Airbump® prezente pe portiere și în partea inferioară a barei de protecție față permit clienților să se facă remarcați. Pachetul vine în completarea pachetelor de culoare existente, Anodised Silver, Anodised White și Deep Anodised Red, disponibile pe SUV-ul C5 Aircross, indiferent de motorizare. Numărul de combinații exterioare posibile ajunge astfel la 39, ceea ce permite clienților să opteze pentru stilul care li se potrivește.

–           Logo-ul ”ḧybrid”, plasat pe hayon și simbolul “” de pe aripile față, în nuanță Anodised Blue, sunt repere ale versiunii plug-in hybrid.

–           O clapetă de reîncărcare pe partea stângă, amplasată simetric față de clapeta rezervorului de combustibil, ușor accesibilă pentru reîncărcare, se potrivește perfect cu stilul exterior al vehiculului.

Habitaclul spațios și iluminat al Noului SUV C5 Aircross Hybrid păstrează confortul și stare de bine oferite de versiunile termice, dar propune și câteva detalii specifice:

–           Oglinda retrovizoare interioară electrocromată rafinată și fără ramă, amplifică aspectul tehnologic al modului plug-in hybrid. Este echipată cu un indicator pentru modul 100% electric. Atunci când vehiculul rulează în modul electric (ZEV), o lumină albastră se aprinde sub oglinda retrovizoare  interioară, vizibilă din exterior. Vehiculul poate fi astfel identificat în trafic ca vehicul ce rulează în modul ZEV. Grație acestui element specific, conducătorii SUV-ului C5 Aircross Hybrid pot accesa mult mai ușor zonele cu trafic restricționat din centrele urbane.

–         Consola centrală integrează un selector al modului de condus în dreapta cutiei automate, ce permite conducătorului auto să opteze pentru mai multe moduri de tracțiune, prin acționarea combinată sau separată a motorizării termice și electrice: Electric (ZEV) pentru o rulare fluidă și silențioasă, Hybrid pentru versatilitate și eficiență și Sport, pentru un condus dinamic. Gestionarea între motorul electric și termic se face automat, în funcție de nivelul de încărcare al bateriei, sau la solicitarea conducătorului auto.

–           Combina de bord digitală de 12.3’’ și tableta tactilă de 8” cu ecran capacitiv propun o grafică nouă, care afișează în timp real modul de condus al vehiculului.

  1. EXPERIENȚĂ DECISIVĂ ÎN MATERIE DE CONFORT
  1. UTILIZARE POLIVALENTĂ: MOBILITATE EXTINSĂ PENTRU UN CONDUS ÎN CONFORT TOTAL, ELECTRIC PENTRU DEPLASĂRILE ZILNICE, TERMIC LA NEVOIE

Noul C5 Aircross SUV Hybrid propune o ofertă adaptată pentru toate utilizările, pentru deplasări zilnice, dar și pentru traseele lungi, în deplină libertate. Versiunea hybrid oferă plăcerea de a porni și a rula în liniște, cu zero emisii de CO2, cu posibilitatea de a parcurge 50 kmi în modul ZEVla viteze de până la 135 km/h. Poți rula în acest mod chiar și o săptămână, fără a utiliza motorul termic, reîncărcând vehiculul la nevoie, acasă, la muncă sau la o stație publică de încărcare.

Modul 100% electric permite accesul în zonele cu trafic restricționat, unde accesul vehiculelor termice este interzis.

O funcție specificăë-Save, oferită de interfața ecranului tactil, permite conducătorului auto să își planifice traseele și să anticipeze rezerva de energie electrică (10 km, 20 km sau bateria completă) care va fi utilizată atunci când acesta dorește, în timpul sau la finalul călătoriei.

În plus, pentru și mai multă relaxare la bord, Citroën garantează capacitatea bateriei de 70% timp de 8 ani sau 160 000 km.

  1. DEPLASĂRI ÎN CLASA Ë-CONFORT: ATUNCI CÂND PROGRAMUL CITROËN ADVANCED CONFORT® ESTE ÎMPINS LA LIMITE

>> MOBILITATE ELECTRICĂ TEHNOLOGICĂ ȘI MODERNĂ

Citroën și confortul, o poveste care durează de peste 100 de ani. Programul Citroën Advanced Comfort® a ghidat dezvoltarea SUV-ului C5 Aircross, o referință în materie de confort. Noul C5 Aircross SUV Hybrid merge și mai departe, oferind o mobilitate electrică tehnologică și modernă, în serviciul confortului și utilizării versatile: mobilitate în clasa ë-Confort. Rularea silențioasă, fluiditatea cu care vehiculul pornește, plăcerea de a conduce, suspensiile fine, scaunele Advanced Comfort, absența vibrațiilor la bord, ergonomia și simplitatea utilizării interfețelor și a serviciilor dedicate, toate acestea contribuie la un plus de confort la bord, pentru toți pasagerii.

Ë-Confort este garanția rulării în modul electric în deplasările zilnice, oferind următoarele:  zero emisii de CO2zero zgomot și zero mirosuri,  zero vibrații, zero zdruncinături, zero schimbări de viteze, cuplu disponibil imediat și servicii programabile de la distanță.

C5 Aircross SUV Hybrid este o nouă invitație la deplasări fără stres, în deplină relaxare. Pentru a indica modul electric atunci când mașina se află în mișcare și în conformitate cu reglementările, Noul C5 Aircross SUV Hybrid este dotat cu un semnal acustic specific ZEV care se aude la viteze de sub 30 km/h. Pietonii identifică astfel mai ușor prezența autovehiculului în apropiere. În interiorul acestui Silent Urban Vehicle, sunetul nu se aude, pentru a păstra confortul acustic la bord.

>> MOBILITATE CARE AMPLIFICĂ TOATE AVANTAJELE  SUV-ULUI C5 AIRCROSS

Noul C5 Aircross SUV Hybrid combină ë-confortul cu toate calitățile confortului oferit de versiunile termice. Confortul acustic este îmbunătățit în modul ZEV, iar vibrațiile nu perturbă liniștea din habitaclu. Grație geamurilor față laminate cu strat izolator, în dotare standard, efectul de „cocon” este amplificat, iar pasagerii sunt feriți de zgomotul din exterior.

Echipat cu suspensii cu amortizare hidraulică progresivă (Progressive Hydraulic Cushions®), noul C5 Aircross SUV Hybrid înfruntă toate obstacolele, de la gropi și șanțuri, până la denivelări sau alte imperfecțiuni ale drumului. Derivate din experiența Citroën în competițiile motorsport, amortizoarele hidraulice oferă o mai bună absorbție a șocurilor. Introduse, probate și testate la cursele de raliu pe modelul ZX câștigător la Paris Dakar în 1994, acestea echipează în prezent modelul C3 WRC. Grație experienței și know-how-ului inginerilor săi, Citroën a dezvoltat această tehnologie cu scopul de a îmbunătăți calitatea filtrării, un lucru foarte apreciat de clienții mărcii. 20 de cereri de brevete au fost depuse în procesul de dezvoltare a amortizoarelor hidraulice progresive.

Noul C5 Aircross SUV Hybrid este echipat cu suspensie spate multi-link, o particularitate specifică versiunilor hibride, care garantează un comportament sigur și eficient și asigură un bun echilibru, indiferent de condițiile externe.

Senzația de confort la bord este asigurată și de către scaune. Instalați confortabil în scaunele Advanced Comfort, pasagerii se bucură de un confort ieșit din comun: confort vizual, confortul perceput la contactul cu spuma moale de 15 mm, confort dinamic, grație spumei texturate de la suprafața scaunelor și confortul postural, datorită șezutului ce asigură o bună susținere. 

La interior, Noul C5 Aircross SUV Hybrid oferă toate avantajele modularității și spațiului specifice SUV-ului C5 Aircross. Scaunele spate individuale de aceeași dimensiune, rabatabile, escamotabile și înclinabile rămân o particularitate a SUV-ului C5 Aircross, inclusiv în versiunea hibridă. Modularitatea sa excepțională nu este afectată, iar volumul portbagajului rămâne Best in Class, grație amplasării inteligente a bateriei sub scaunele spate (între 460 și 600l, în funcție de poziția scaunelor). Noul C5 Aircross SUV Hybrid propune o podea plată și o lungime de încărcare de 1,90 m cu scaunele rabatate, identică cu cea de pe versiunile termice. O soluție inteligentă, ce face din acest SUV, cel mai modular și mai confortabil SUV din segmentul său.

Modern și high-tech, Noul C5 Aircross SUV Hybrid propune 20 de sisteme de asistență la condus pentru un plus de confort la bord și un șofat fără griji. Highway Driver Assist, un sistem de condus autonom de nivelul 2 este adaptat în special pentru traficul urban și drumurile de mare viteză.

>> FLUIDITATEA CONDUSULUI ELECTRIC

Noul C5 Aircross SUV Hybrid beneficiază de o motorizare eficientă, cu 39 g/km emisii de CO2 (WLTP). SUV-ul asigură performanțe excepționale, grație asocierii între un motor pe benzină PureTech 180 CP care respectă standardele Euro 6, un motor electric de 80 kW și o cutie automată electrificată ë-EAT8. Bateria Li-Ion de 200 V are o capacitate de 13,2 kWh. În modul Hybrid, cele două motoare oferă o putere totală de  225 CP punții din față, consum optimizat și o plăcere intensă la șofat. Cuplul de 320 Nm este disponibil imediat. Motorul termic este echipat cu un alterno-demarator care garantează redemararea instantanee a motorului termic.

Transmisia automată electrificată ë-EAT8 este un upgrade la cutia automată EAT8, care oferă schimbări fluide și optimizate. ë-EAT8 mai dispune de o funcție Brake, ce amplifică decelerarea vehiculului fără a apăsa pedala de frână, pentru a crește autonomia în modul ZEV. Sistemul poate recupera energia în fazele de frânare și decelerare, spre deosebire de versiunile termice, ceea ce contribuie la creșterea autonomiei în modul electric.

>> TIMP DE ÎNCĂRCARE OPTIMIZAT ȘI ÎNCĂRCARE SIMPLIFICATĂ

Timpul de încărcare este optimizat: bateria se încarcă de la o priză domestică clasică în decursul unei nopți și între 4 (priză 14 A Green’up™ Legrand) și 7 ore (priză clasică). Prin intermediul unui Wall Box 32 A, cu ajutorul unui încărcător opțional de 7,4 kW, bateria de încarcă mai repede, în mai puțin de 2 ore. Încărcarea este simplificată și poate fi programată sau amânată, pentru a putea beneficia de intervalele orare cu prețuri reduse. Clienții pot programa încărcarea vehiculului cu ajutorul tabletei tactile din habitaclu sau prin intermediul aplicației My Citroën. Reîncărcarea este simplă, grație ergonomiei îmbunătățite a clapetei și a cablului de reîncărcare, depozitat sub podeaua modulară a portbagajului. Clapa de reîncărcare integrează un cod de culoare ce permite urmărirea procesului de reîncărcare, care poate fi vizualizat și în aplicația My Citroën.

>> INTERFEȚE INTUITIVE PENTRU UN PLUS DE CONFORT MENTAL

Citroën oferă suport conducătorului auto, grație interfețelor clare și intuitive, ușor de citit, înțeles și utilizat. Obiectivul este simplu: de a întări legătura între conducătorul auto și șofer, de a amplifica modernitatea sistemului de propulsie, de a simplifica toate interacțiunile și toate acțiunile.

Conducătorul auto dispune de o combină de bord specifică dedicată cu display de 12.3”, ce permite vizualizarea elementelor specifice versiunii hibride: indicatorul de putere, indicatorii rezervei de energie și benzină, autonomia în modul electric și termic și diagramele fluxurilor de energie. Atunci când vehiculul se încarcă, combina de bord afișează timpul rămas până la încărcarea completă a bateriei (în ore și minute), autonomia electrică recuperată (în km), procentul de energie recuperată în baterie (în %) și viteza de încărcare a bateriei (în km/h).

În plus, Noul C5 Aircross SUV Hybrid dispune de pagini specifice în tableta tactilă pentru gestionarea setărilor modului hibrid; sunt afișate fluxurile de energie, statistici prin consumul de energie și carburant, accesul la funcția ë-Save și setările pentru încărcarea amânată a bateriei.

>> SERVICII CONECTATE DEDICATE  PENTRU SIMPLIFICAREA VIEȚII DE ZI CU ZI LA BORD

Grație serviciilor dedicate conectate oferite de Noul C5 Aircross SUV Hybrid te poți bucura de un confort fără limite și de trasee simplificate, fără griji:

–           Citroën Connect Box: serviciu ce oferă asistență în deplasările zilnice, apeluri de urgență, dar și posibilitatea de a controla vehiculul de la distanță, grație aplicației My Citroën (programarea încărcării, pre-încălzire sau pre-răcire pentru a optimiza autonomia electrică, consultarea capacității bateriei și nivelul de carburant rămas, kilometrajul și localizarea vehiculului).

–           Citroën Connect Nav: sistemul de navigație care oferă informații despre trafic în timp real și zone periculoase, dar și informații privind electrificarea vehiculului. Sistemul include o hartă a stațiilor publice de încărcare electrică, pe lângă stațiile de carburanți și o reprezentare a razei de acțiune în funcție de nivelul de încărcare a bateriei, pentru o gestionare mai bună a autonomiei vehiculului în modul 100% electric și în modul hibrid.

–           Mirror Screen: funcție ce propune o conectivitate extinsă la bord; permite, prin intermediul Apple Carplay și Android Auto, folosirea aplicațiilor compatibile cu smartphone-ul utilizatorului, pe ecranul tactil al mașinii.

  1. TOT CONFORTUL HIBRIDEI REÎNCĂRCABILE MARCA CITROËN DISPONIBIL LA VÂNZARE

Noul C5 Aircross SUV Hybrid este disponibil spre vânzare în Franța, începând de la 39,950€, în două versiuni – Feel și Shine – pentru persoane fizice, și două versiuni – Business și Business + – pentru societăți. Gama C5 Aircross SUV propune 3 tipuri de motorizări: benzină, diesel și plug-in hybrid, în funcție de nevoile clienților. Versiunea plug-in hybrid version se integrează perfect în actuala gamă, oferind o selecție extinsă de echipamente pentru persoanele fizice, dar și pentru societăți.

SPECIFICAȚII TEHNICE

  • Hybrid 225 ë-EAT8
  • Motor termic: PureTech 180 S&S Euro 6 – 180 hp (132 kW)
  • Motor electric: 110 hp (80 kW) instalat între motorul termic și cutia de viteze
  • Putere totală: 225 CP (165 kW)
  • Baterie: Înaltă tensiune 200V Li-Ion 13.2 kWh
  • Tracțiune față 4X2
  • Cuplul motorului electric: 320 Nm
  • Cutie de viteze automată electrificată ë-EAT8
  • Autonomie în modul ZEV: 50 kmi (la viteze de până la 135 km/h) (WLTP)
  • Emisii de CO2 : 39 g/kmi – ciclul WLTP
  • Consum mixt: 1.7 L/100 kmi – ciclul WLTP
  • Timp de încărcare:
    • Mai puțin de 2 ore la un Wall Box 32 A, cu încărcător opțional de 7.4 kW
    • 4 ore la o priză 14 A de tipul Green’up™ Legrand, cu încărcător 3.7 kW
    • 7 ore la o priză clasică 8 A, cu încărcător 3.7 kW